17.5 °C, 2.3 m/s, 93.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavu apmeklē Rumānijas pašvaldību ekonomikas jautājumu speciālisti
Jelgavu apmeklē Rumānijas pašvaldību ekonomikas jautājumu speciālisti
26/10/2011

Ceturtdien, 26. oktobrī, Jelgavas pilsētas domi apmeklēja Rumānijas Republikas pašvaldību pārstāvju delegācija, lai iepazītos ar pašvaldības pieredzi ES struktūrfondu piesaistē.

Rumānijas pašvaldību Ekonomikas departamentu pārstāvju delegācija vairāk kā 30 cilvēku sastāvā  no 20 Rumānijas pašvaldībām tikās ar Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu, kas viesus iepazīstināja ar Jelgavas pilsētas prioritātēm, pašvaldības darbu un ekonomisko virzību. Savukārt pašvaldības Attīstības un pilsētplānošanas pārvaldes speciālisti dalījās pieredzē par ES struktūrfondu piesaisti un projektu realizāciju pilsētā.

Delegācijas pārstāvji uzsvēra, ka Latvija ir starptautiska mēroga veiksmes stāsts ES struktūrfondu apguvē un Jelgava šajā jomā ir piemērs, no kā mācīties. Viesi augstu novērtēja to, ka Jelgavas pilsētas pašvaldībai izdevies saglabāt profesionālu darbinieku kolektīvu arī pēc būtiska algu samazinājuma.
 

Pēc vizītes Jelgavas pilsētas domē Rumānijas delegācija apmeklēs Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa ekspozīcijas.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā