17.5 °C, 2.3 m/s, 93.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiDomē viesojas Baranoviču pašvaldības pārstāvji
Domē viesojas Baranoviču pašvaldības pārstāvji
21/10/2011

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

Piektdien, 21.oktobrī, Jelgavas pilsētas domē viesojās Baltkrievijas pilsētas Baranoviči pašvaldības pārstāvji, kuri tikās ar Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku sociālo lietu, izglītības un kultūras jautājumu programmā Aigaru Rubli.
 
A.Rublis iepazīstināja baltkrievu kolēģus ar pašvaldības darbu, pilsētas attīstības plāniem, realizētiem projektiem un ekonomisko darbību.
 
Delegācija no Baranoviču pilsētas, tai skaitā Tautas mūzikas ansamblis „Fest”, Jelgavā uzturas no 17.oktobra līdz 21.oktobrim, kad tiek atzīmēta Jelgavas Baltkrievu biedrības „Ļanok” 5 gadu jubileja un visiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem piedāvāts apmeklēt Baltkrievu kultūras nedēļas 2011 pasākumus.
 
Baltkrievu kultūras nedēļa notiek ik gadu kopš biedrība ir dibināta, lai iepazīstinātu visus interesentus ar baltkrievu tautas tradīcijām un kultūru. „Baltkrievu kultūras nedēļu Jelgavā 2011” organizē Jelgavas baltkrievu biedrība „Ļanok” sadarbībā ar Baltkrievijas Republikas vēstniecību Latvijā un Jelgavas Sabiedrības integrācijas pārvaldi. Pasākumus atbalsta Jelgavas pilsētas dome un SIA „Baltkrievijas Tirdzniecības Centrs”.
 
Baranoviči ir Jelgavas pilsētas sadraudzības pilsēta kopš 2003.gada, kad tika noslēgts sadarbības līgums, paredzot sadarbību izglītības, kultūras, sporta un atkarības vielu profilakses jomās. Kā arī tiek attīstīta sadarbība ekonomikas jomā.

Saistītā ziņa

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā