16.3 °C, 2 m/s, 96.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAtvērts dzejas krājums bērniem
Atvērts dzejas krājums bērniem
17/10/2011

14.oktobrī Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas Krišjāņa Barona zālē, klātesot mazākajiem Jelgavas 3.pamatskolas audzēkņiem un Ozolnieku vidusskolas, tika atvērts pirmais Ivetas Skapstes dzejas krājums bērniem „Kāpēc man tāds deguns?”

„Kāpēc mums katram ir citādāks deguns?”, „Kur paliek lelles un citas rotaļlietas, kad bērniem jāiet skolā?”, „Cikos jāiet gulēt, lai mēs naktī redzētu jaukus sapņus?” Uz šiem un citiem jautājumiem bērni kopā ar grāmatas autori meklēja atbildes jokojot, smejoties un stāstot dažādus jautrus atgadījumus no dzīves. „Runā, ka savulaik cilvēkiem nemaz nav bijis degunu!” bērnus uzrunājot, teic I.Skapste. Tāpēc viņa jau  iepriekš lūgusi bērniem sagatavot mājasdarbu un uzzīmēt savas idejas par to, kā cilvēki tikuši pie deguniem. Oriģinālāko zīmējumu autori dāvanā saņēma dzejas krājumu „Kāpēc man tāds deguns?”

Dzejas krājuma saulaino ilustrāciju autore ir I.Skapstes vecākā meita Annija. Grāmatas autore ventspilniece I.Skapste savulaik dzīvojusi Jelgavā un par bibliotekāri strādājusi Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā un Jelgavas 4.vidusskolā, tāpēc grāmatas atvēršanas svētkos autori sveikt bija ieradušies arī viņas bijušie audzēkņi.
 

Informāciju sagatavoja
Ligita Lapiņa
Jelgavas Zinātniskā bibliotēka