16.3 °C, 2 m/s, 96.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAplūkojama aizraujoša fotomūzikas izstāde
Aplūkojama aizraujoša fotomūzikas izstāde
15/10/2011

Līdz 4.novembrim Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā Jelgavā apskatāma Jāņa Medņa un Raimonda Tigula fotomūzikas izstāde „Zaļš, Balts, Zils”. Izstāde ar lielu atzinību tikusi izstādīta visā Latvijā un viesojusies arī ārzemēs – Francijā, Šrilankā, Beļģijā un Igaunijā.
 
14. oktobrī interesantā fotomūzikas izstādes „Zaļš, Balts, Zils” atklāšanā tika prezentēti arī daži stāsti no DVD „Aizslēgtais krasts” un „Burinieku gadsimts”. DVD ir par cilvēku dzīvesstāstiem un buru kuģu laikmetu Ziemeļkurzemē, Līvu krastā.
 
Izstādē redzamie darbi ir tikai viena daļa no 9 gadu garumā tapušajām 240 krāsu fotogrāfijām, kas apvienotas albumā „Zaļš, Balts, Zils”. Tās ir lībiešu nacionālā karoga krāsas. Albums izceļas ar netradicionālu māksliniecisko noformējumu un attēlu viengabalainību, ievērojamo formātu un tematisko daudzveidību. Tas ir pirmais mākslas izdevums par šo īpašo Latvijas vietu – Lībiešu krastu, kurā iemūžināts neskartās dabas, vides, vietējo cilvēku, arhitektūras, zvejniecības un sadzīves tradīciju īpašais kolorīts.

Projekta idejas un fotogrāfiju autors ir Jānis Mednis, mūzikas autors – Raimonds Tiguls, izdevējs un organizētājs – SIA „Kolkasrags” un Jānis Dambītis.

„Zaļš, Balts, Zils” ir arī mūzikas kompaktdisks, kura autors ir Raimonds Tiguls. Diskā seni lībiešu tautasdziesmu motīvi aranžēti mūsdienīgā skanējumā lībiešu valodā. Tas ir saņēmis augstu novērtējumu – divas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas 2006, nominācijās labākais mūsdienu tautas mūzikas albūms un labākais instrumentālais, filmu vai teātra mūzikas albums.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā