17.1 °C, 1.9 m/s, 92.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiBK “Jelgava” sezonu sāks ar spēli pret Latvijas Universitāti
BK “Jelgava” sezonu sāks ar spēli pret Latvijas Universitāti
10/10/2011

Foto: Kārlis Buškevics

Trešdien, 12.oktobrī plkst. 19.00 Zemgales olimpiskajā centrā pirmo oficiālo spēli 21. Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonā aizvadīs basketbola klubs “Jelgava”, kas tiksies ar BK “Latvijas Universitāte” (LU) komandu no Rīgas.

Jelgavas basketbola ceinītājem jau bija iespēja novērtēt jaunā kluba sniegumu pārbaudes spēlēs. Vienā no tām, spēlē pret LBL 2.divīzijas klubu “Barons”, mūsu basketbolisti svinēja uzvaru ar 95:83, savukārt pret Lietuvas 2.spēcīgākās līgas klubu Jonišķu “Delikatesas” divreiz tika piedzīvoti zaudējumi – 89:98 (izbraukumā) un 82:84 (savā laukumā). Piedzīvotie zaudējumu kaimiņu klubam nav pasliktinājuši “Jelgavas” basketbolistu motivāciju vai ietekmējuši cīņas sparu, bet gan norādīja uz kļūdām un nepilnībām pie kā vēl jāpiestrādā treniņos. Puiši cītīgi turpina trenēties divas reizes dienā un ir gatavi pirmajai šīs sezonas cīņai, kas notiks mājas spēļu zālē, savu skatītāju un fanu priekšā.

Pirmā spēle būs svarīga ne tikai spēlētājiem un komandas trenerim, bet arī kluba vadībai, kas centīsies sagādāt basketbola svētkus ikvienam, kurš būs ieradies noraudzīties spēli klātienē. Ieeja uz spēli būs bez maksas.

Trešdienas pretinieku komanda arī vasaras laikā cītīgi gatavojusies jaunajai sezonai. BK “Latvijas Universitāte” sastāvā ir izmaiņas gan treneru korpusā, gan arī spēlētāju sastāvā. Komanda kļuvusi spēcīgāka. Piesaistīti vairāki talantīgi spēlētāji, kas vairs nedomā iejusties līgas pastarīšu lomā, kā pērnajā sezonā. Abu komandu starpā sagaidāma spraiga, bezkompromisa cīņa.

Uz trešdienas spēli ierindā būs visi 12 spēlētāji – Edgars Krūmiņš (kapteinis), Andris Justovičs, Armands Seņkāns, Artūrs Ausējs, Ivars Grasmanis, Jānis Lasmanis, Kalvis Krūmiņš, Kaspars Paegle, Mārtiņš Rugājs, Mārtiņš Zarāns un Reinis Strupovičs. Galvenais treneris – Kaspars Vilcāns.

BK “Jelgava” komandas gaitām fani var sekot līdzi arī sociālajos tīkos interneta vidē http://www.draugiem.lv/bkjelgava un http://www.twitter.com/bkjelgava

Informāciju sagatavoja
BK “Jelgava” preses dienests