17.2 °C, 1.4 m/s, 93.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiBibliotēka piedāvā grupu ekskursijas skolēniem un citiem interesentiem
Bibliotēka piedāvā grupu ekskursijas skolēniem un citiem interesentiem
09/10/2011

Viens no skolēniem interesantākajiem pakalpojumiem, ko piedāvā Jelgavas Zinātniskā bibliotēka (JZB), ir ekskursija bibliotēkā. Aicinām iepazīt  un izmantotbibliotēkas daudzveidīgās iespējas, tāssniegtos pakalpojumus, kā arī plašos, tikai ar bibliotēkas palīdzību pieejamos resursus internetā.

Bez bibliotēkas pakalpojumu un telpu iepazīšanas, iepriekš saskaņojot, iespējams  noorganizēt tematisku ekskursiju, kuras laikā, piemēram, skolēni var gatavot savus projektu darbus, izmantojot bibliotēkā pieejamo literatūru, datorklasi ar interneta pieslēgumu un bagātīgos elektroniskos resursus.

„Mūsu bibliotekāri var ne tikaiatlasīt grāmatas par nepieciešamo tēmu, bet arī sameklēt aktuālākos materiālus no publikācijām presē un internetā, turklāt daudzu laikrakstu rakstu pilnos tekstus var lasīt tiešsaistē, jo visās pilsētas bibliotēkās lasītājiem bez maksas pieejama Lursoft Laikrakstu bibliotēka  www.news.lv. No interneta resursiem skolēni visbiežāk pazīst un izmanto tikai Google meklētāju vai Vikipēdiju. Taču bibliotēkā bez maksas var lietot vairākas vērtīgas datu bāzes ar apjomīgas un uzticamas informācijas klāstu,” stāsta bibliotēkas Informācijas nodaļas vadītāja Dagnija Avota.

Pateicoties JZB Mācību klasei ar 12 datorizētām darba vietām, ekskursijas laikā iespējams praktiski iemācīties izmantot e-kopkatalogu un datu bāzes, kas sevišķi noderīgi varētu būt vecāko klašu audzēkņiem. Arī šīs nemaz ne tik ļoti vienkāršās, taču mācību un studiju procesā ļoti noderīgās iespējas apgūt palīdzēs zinoši bibliotekāri.

Tālrunis informācijai un ekskursiju pieteikšanai – 630 46721 vai 630 07747.

Informācija sagatavota
Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā