17.2 °C, 1.4 m/s, 93.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAicina bērnus fotografēties kopā ar Sprīdīti un citiem pasaku varoņiem
Aicina bērnus fotografēties kopā ar Sprīdīti un citiem pasaku varoņiem
07/10/2011

Foto: Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris

Teātra festivāla „No aktiera nāk joki…” ietvaros tiks spēlēta arī Annas Brigaderes pasaku luga „Sprīdītis”. Pēc tās Jelgavas kultūras nama foajē ikvienam bērnam būs iespēja nofotografēties kopā ar izrādes tēliem – Sprīdīti, Lutausi, Velnu un citiem.
 
Svētdien, 9.oktobrī plkst. 11.00 Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē gan bērni, gan pieaugušie varēs būt liecinieki Laimes zemes meklēšanai izrādē „Sprīdītis”, režisore Lūcija Ņefedova.
 
Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris sola, ka piedzīvojumi nebeigsies līdz ar priekškara aizvēršanos. Pēc izrādes ikviens interesents tiek aicināts uz Jelgavas kultūras nama foajē, kur norisināsies fotografēšanās kopā ar pasaku lugas varoņiem. To vidū varēs sastapt gan Četrus vējus, gan Meža māti un Vēja māti, gan Lutausi, Velnu un, protams, pašu galveno – Sprīdīti.
 
Šis pasākums vairāk veltīts bērniem, tomēr iespēja nobildēties kopā fantāzijas pasaules tēliem netiks liegta arī tiem, kas no šī vecuma jau izauguši.
 
Lai gan Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris būs parūpējies par fotogrāfa klātbūtni, skatītāji aicināti līdz ņemt arī savus fotoaparātus šo mirkļu iemūžināšanai.
 
Priecīgs jaunums arī tas, ka tieši šīs izrādes laikā taps fotogrāfijas izrādes „Sprīdītis” foto klipam. To izveidot uzņēmies teātra sadarbības partneris fotogrāfs Santis Zībergs. Viņa autordarbs arī Jāņa Jaunsudrabiņa izrādes „Jo pliks, jo traks” foto klips, kurš tapa šī gada jūnijā.
 
 
Sīkākai informācijai:
Andris Bolmanis – 283867683
Daiga Bitēna – 28386454