17.2 °C, 1.4 m/s, 93.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSestdien Sv. Trīsvienības baznīcas tornī notiks radošā darbnīca
Sestdien Sv. Trīsvienības baznīcas tornī notiks radošā darbnīca
07/10/2011

Klikšķiniet uz attēla, lai palielinātu.

Sestdien, 15.oktobrī, pulksten 11 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī notiks radošā nodarbība, kur būs iespēja iepazīties ar senāko aušanas tehniku, kā arī izmēģināt to un izveidot paša darinātu lakatu.

Ir klāt rudens, kas atnesis ne tikai pasakaini krāsainu lapkriti, bet arī dzestrākus rītus un vēsākus vējus. Līdz ar to, par garderobes neiztrūkstošu sastāvdaļu kļūst šalle vai lakats, kas pasargā mūs no aukstajiem vējiem. Uzticamais rudens lakats jau izsenis pilda ne tikai funkcionālus uzdevumus– sildīt un sargāt, bet arī noteikti ir viens no galvenajiem aksesuāriem, kas rudens garderobei piešķir akcentu – košu vai askētisku, tas jau ir valkātāja ziņā.

Atnākot uz radošo nodarbību, tev būs iespēja iepazīties ar senāko aušanas tehniku, kā arī izmēģināt to pašam. Liec lietā savu izdomu un fantāziju un iegūsti labāko sabiedroto rudenī – paša darinātu lakatu! Kas pats galvenais, to tu vari izveidot tieši tādu, kādu vēlies pats. Īpaši eleganti būs lakati, kas darināti no maigās mohēru un efektdzijas, bet stilīgajiem jauniešiem noteikti patiks divu krāsu rūtotie lakati.
Nodarbības dalībniekiem līdzi jāņem materiāls lakata aušanai (dzija 300-400m, atkarībā no vēlamā lakata biezuma un faktūras; vilnas dzija biezākam lakatam; mohēra, efektdzijas, lins vai tambordiegi – plānākam „šķidrautam”) un šķēres.
 
Nodarbība notiks sestdien, 15.oktobrī, plkst. 11:00 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī.
Lūdzam savu dalību nodarbībā iepriekš pieteikt pa norādītajiem tālruņiem.
Dalības maksa – Ls 4,-.

Sīkāka informācija un pieteikšanās:
pa tālruni 630 05447, 630 05445
Akadēmijas iela 1, Jelgava,
www.tornis.jelgava.lv
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā