17.2 °C, 1.4 m/s, 93.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsēta patīkami pārsteidz viesus
Pilsēta patīkami pārsteidz viesus
06/10/2011

Ceturtdien, 6.oktobrī, Latvijā akreditētie četrpadsmit valstu vēstnieki viesojās Jelgavā, pirmo apmeklējot  SIA „Latvijas keramika A”, tālāk devās uz Jelgavas 4.vidusskolu un Svētās Trīsvienības baznīcas torni, kas ir viens no nozīmīgākajiem pēdējā laika renovētajiem objektiem Jelgavā.

Jelgavā vēstniekus Sv.Trīsvienības baznīcas tornī sagaidīja Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilis Ļevčenoks. Pēc torņa apmeklējuma vēstnieki atzina, ka  viņus ļoti priecē redzētais Jelgavā un izteica pateicību par uzņemšanu. Ārvalstu vēstnieki atzinīgi novērtēja muzikālo priekšnesumu, ko sniedza Jelgavas 4.vidusskolas audzēkņi.
 
Latvijā rezidējošie ārvalstu vēstnieki viesojoties Zemgalē vispirms apmeklēja Olaines industriālo parku Nordic Industrial Park, akciju sabiedrību „Olainfarm” un dienas beigās dosies uz  akciju sabiedrības „Agrofirma Tērvete” zirgu audzētavu , alus darītavu, kā arī apskatīs Tērvetes dabas parku.
Ārlietu ministrijas organizētajā vizītē Zemgalē piedalās Austrijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Grieķijas, Igaunijas, Izraēlas, Īrijas, Kanādas, Lietuvas, Norvēģijas, Slovākijas, Somijas, Turcijas un Ukrainas vēstnieki.

Šādas vizītes tradicionāli Ārlietu ministrija organizē katru gadu ārvalstu vēstniekiem un dzīvesbiedriem, lai veicinātu Latvijas un ārvalstu sadarbību tūrisma, izglītības, uzņēmējdarbības un kultūras jomā.
 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā