19.4 °C, 1.5 m/s, 88.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAr “Curriculum Vitae Socialis” atklās SZF jubilejas svinības
Ar “Curriculum Vitae Socialis” atklās SZF jubilejas svinības
04/10/2011

Foto: Ivars Veiliņš

No 5.līdz 7.oktobrim Latvijas Lauksaimniecības universitātes Sociālo zinātņu fakultāte ar dažādiem pasākumiem un absolventu salidojumu atzīmēs desmit gadu pastāvēšanu.
 
„Atceros laiku, kad, tūlīt pēc Humanitārā institūta (HI) pārtapšanas par Sociālo zinātņu fakultāti daudzi mācībspēki bija tik jauni, ka viņus knapi varēja atšķirt no studējošajiem. Kaut arī akadēmiskajā vidē desmit gadi ir īss laiks, sakārtota studiju vide un liela daļa SZF personāla ir izauguši par doktoriem,” vēsturē atskatās fakultātes dekāns Voldemārs Bariss, aicinot esošos un bijušos studentus piedalīties jubilejas svinību pasākumos.
 
Jubilejas nedēļu Jelgavas pils Aulas foajē 5.oktobrī plkst.11 atklās ar fotoizstādi „Curriculum Vitae Socialis” – fakultātes vēstures atspoguļojumu. Apmeklētājiem būs iespējams ieskatīties tematiskos momentuzņēmumos no katedru ikdienas, studentu aktivitātēm un mācībspēku darba, kas simboliski rāda SZF pagātni. Savukārt plkst.12:30 sāksies starpaugstskolu oratoru konkurss „Quo vadis, scienta socialis?”. Tajā studējošie no dažādām Latvijas augstskolām paudīs savu viedokli par sociālo zinātņu vietu, lomu, nozīmi un attīstības perspektīvām kā valstī, tā Eiropas augstākajā izglītībā.
 
6.oktobrī plkst.13 sāksies 7.starptautiskā zinātniskā konference „Jaunas dimensijas sabiedrības attīstībā”, kas norisināsies divas dienas. Konferencē piedalīsies teju 100 dalībnieku no desmit valstīm ar 67 referātiem par darba tirgu un sabiedrības pārvaldi, izaicinājumiem un risinājumiem izglītībā, inovācijām un ilgtspēju kā attīstības pamatu, ētikas dimensiju sabiedrības attīstībā, kā arī vietu, identitāti un globalizāciju sabiedrības attīstībā.
 
Svinīgais jubilejas sarīkojums un absolventu salidojums norisināsies 7.oktobrī plkst.17 Jelgavas pils Aulā. Vakarā pils Aulā uzstāsies grupa „Deficīts” un neformālā gaisotnē būs iespējams tikties ar fakultātes darbiniekiem un studentiem.
 
LLU SZF pirmsākumi meklējami 1990.gadā, kad tika izveidots LLU HI. Tajā apvienojās Valodu, Pedagoģijas, Filozofijas, Politekonomikas, Vēstures, Socioloģijas un Politoloģijas katedras, kā arī Sabiedrisko profesiju fakultāte, LLU Muzejs un Studentu klubs. Pārstrukturēšanas procesā HI no 1999.gada ietilpa Filozofijas, Pedagoģijas, Sociālo zinātņu un Valodu katedras, kā arī Socioloģisko pētījumu grupa. 2001.gada 11.jūlijā HI tika pārdēvēts par Sociālo zinātņu fakultāti, tajā iekļaujot Socioloģijas, Valodu un Filozofijas katedras. Fakultāti kopš 1990.gada vadījuši trīs dekāni, tostarp Jānis Ābele un V.Bariss – divreiz.
 
 
Informāciju sagatavoja
Aigars Ieviņš
LLU Sabiedrisko attiecību daļas ziņu redaktors
63005648,