17.2 °C, 1.4 m/s, 93.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiNīderlandes Karalistes vēstnieks iepazīst pilsētu
Nīderlandes Karalistes vēstnieks iepazīst pilsētu
04/10/2011

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

Otrdien, 4. oktobrī, Jelgavas pilsētā viesojas Ārkārtējais un pilnvarotais Nīderlandes Karalistes vēstnieks V.E. Juriāns Krāks ar padomnieku Korneli J. Groeneveldu un Holandes Izglītības atbalsta centra pārstāvi Sanitu Lāci.
 
Vēstnieks vizīti sāka ar uzņēmuma „NP properties” industriālā parka apskati un tikās ar Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu Svētās Trīsvienības baznīcas tornī.
 
Apmeklējot Sv.Trīsvienības baznīcas torņa vēstures ekspozīcijas, Nīderlandes Karalistes vēstnieks pauda prieku, ka baznīcas arhitekts bijis holandietis. Juriānam Krākam interesants likās fakts, ka Sv.Trīsvienības baznīca ir viena no pirmajām mūra baznīcām Eiropā, kas celta luterāņiem, kā arī atzīmēja, ka šī luterāņu baznīca izceļas ar savu greznību, salīdzinot ar Nīderlandes kalvinistu baznīcām.

Vēstnieks atzina, ka Jelgavas pilsēta ir pirmrindnieki ne tikai starptautisko kultūras pasākumu jomā, bet ir daudz sasniegusi izglītības un ekonomikas sfērā, īpaši metālapstrādē.
 
Viesošanās laikā Nīderlandes vēstniecības padomnieks Kornelis J. Groenevelds un Holandes Izglītības atbalsta centra pārstāve Sanita Lāce apmeklēs Jelgavas Valsts ģimnāziju, kur tiksies ar izglītības jomas speciālistiem, Valsts un Spīdolas ģimnāziju vidusskolēniem. Savukārt vēstnieks J. Krāks Latvijas Lauksaimniecības universitātē tiksies ar mācībspēkiem un studentiem.
 
Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā Nīderlandes vēstniecības padomnieks Kornelis J. Groenevelds pilsētas uzņēmējiem stāstīs par sadarbības iespējām Nīderlandē un sniegs individuālās konsultācijas.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā