19.9 °C, 1.9 m/s, 87 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiIzbaudiet nedēļas nogali Jelgavā
Izbaudiet nedēļas nogali Jelgavā
29/09/2011

Piektdien, 30. septembrī, nedēļas nogali ievadīt sportiski aicina Latvijas Olimpiskā komiteja, jo pulksten 10 no rīta visā Latvijā ar kopīgu vingrošanu sākas Olimpiskā diena. Jelgavā olimpiskā garā aktivitātes notiks Jelgavas sporta hallē, Mātera ielā 44. Pēc kopīgās vingrošanas pilsētniekiem būs iespējas piedalīties stafetēs un citās sportiskās sacensībās.
 
Savukārt Jelgavas pils pagalmā piektdien augstskolas visu specialitāšu simbols – zinību vīrs Azemitologs – jau 44.reizi sveiks deviņu LLU fakultāšu 1.kursā studējošos, ieskaitot tos lielajā studentu saimē. Studenti, pieskandinot visu pilsētu, pulksten 14 pulcēsies pie Jelgavas pils. Svinības noslēgsies ar balli klubā „Jelgavas krekli”.
 

Sporta fani piektdienas vakarā var doties uz Zemgales olimpisko centru, lai klātienē vērotu augstas klases telpu futbola sacensības, kur UEFA Futsal Cup pamatturnīra spēlēs par vietu tālākajā kausa izspēlē ar citu valstu čempioniem, tostarp FC Barcelona no Spānijas, cīnīsies Latvijas čempioni FK Nikars. Pulksten 18 pirmā spēle starp ETO FC Gyor un FC Barcelona, bet 20.30 FK Nikars mērosies spekiem ar Bosnijas un Hercogovinas čempioniem KMF Leotar Trebinje. Ieejas biļete vienai dienai 3 lati, bet visām spēlēm – 5 lati.
 
Sestdien, 1.oktobrī, visā pasaulē tiek atzīmēta Veco ļaužu diena, kurā pilsētas seniori aicināti baudīt dziedātāja Žorža Siksnas un Jelgavas Tirkīza kora bezmaksas koncertu Kultūras nama Lielajā zālē pulksten 13.
Visi pilsētnieki aicināti klausīties mūziku sestdien Sv.Annas katedrālē, kur pulksten 15 ērģelniece V.Kalnciema muzicēs Zemgales ērģeļu dienas atklāšanas koncertā.
 

Sestdien gan hokeja, gan futbola līdzjutēji varēs atbalstīt Jelgavas labākos sportistus. Pulksten 15 Zemgales olimpiskajā centrā FK Jelgava tiksies ar daugavpiliešiem. Spēles laikā organizatori sola vēl nebijušu aktivitāti – futbolistus kopā ar faniem atbalstīs vairāki kori.
Pulksten 17 Latvijas Krājbankas ledus hallē principiālā duelī tiekas vietējā JLSS/Zemgale un kaimiņu Ozolnieki/Monarch, kas šobrīd ar 9 punktiem dala pirmo vietu virslīgā.
 
Tiem, kam patīk pavadīt laiku pie ūdens, sestdien no pulksten 12 būs iespēja, pastaigājoties pa Lielupes labā krasta promenādi, vērot Zemgales rudens maratona smaiļošanas un kanoe airēšanas Latvijas un Baltijas čempionātu, kā arī ļauties, lai pastaiga aizved uz Pils salu, kur Jahtkluba bāzē no pulksten 12 notiks sezonas noslēguma regate.
 

Svētdien, 2. oktobrī, rīta pusē ir iespējams vērot Latvijā neierastāku, bet Jelgavā popularitāti ieguvušu sporta veidu – lakrosu. Pulksten 10 turnīra pastarīši LK RJTC tiksies ar līderiem LK Druvas Dynamite, bet pulksten 12.15 LK Mītava spēlēs ar LK Rīga, kas būs izšķirošs mačs jelgavniekiem, lai iekļūtu čempionāta finālā.
Svētdienā turpināsies telpu futbola sacensības Zemgales olimpiskajā centrā. Pulksten 16 KMF Leotar Trebinje spēlēs pret Ungārijas čempioniem ETO FC Gyor, bet mājinieki FK Nikars spēlēs pret FC Barcelona pulksten 18.30.
 
Mākslas cienītāji šajās brīvdienās var apmeklēt Andija Kaltigina fotogrāfiju izstādi „Pūkas un zobrati”  Sv. Trīsvienības baznīcas tornī, Raita Junkera personālizstādi “No…” Jelgavas Zinatniskajā bibliotēkā, vai arī TLM studijas „Dardedze” izstādi „Pirtsdiena” Kultūras nama, 1. stāva Lielajā foajē.

Sīkāk par pasākumiem šodien.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā