19.9 °C, 1.9 m/s, 87 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiGleznu izstāde vasaras noskaņās
Gleznu izstāde vasaras noskaņās
29/09/2011

Publicitātes foto

Kad vasara aizgājusi un iezadzies rudens dzestrums, Stila salons „Pils Putns” aicina vēl reizi atcerēties vasaru. No 1. oktobra salonā apskatāma mākslinieces Zigrīdas Ilenānes gleznu izstāde „Nāc un paslēpies ziedošā pļavā ”.
 
Pēc divu gadu pārtraukuma māksliniece ir atgriezusies Jelgavā ar savām jaunajām gleznām. Z. Ilenāne savas dzīves laikā apguvusi dažādas gleznošanas tehnikas, bet kā viņa pati apgalvo, gleznotājam eļļas tehnikā ir vispamatīgākās un daudzveidīgākās izteiksmes iespējas – no akvareliski glazējošiem līdz pamatīgiem, bieziem triepieniem.
 
Z. Ilenānes raibā krāsu palete ir tā, kas redz un jūt, kā pavasara maigajiem ziediem seko reibinoši ceriņi un pujenes, tad vasaras daudzveidīgās pļavu un grāvmalu puķes, smilgas, suņuburkšķi un madaras, bet vasaras beigās, tās nomaina košie un formas ziņā bagātie rudens ziedi. Mākslinieces ceļā ir tāpat – mijas gadalaiki, rūpes par ģimeni, māju un dārzu, prieks par bērnu veiksmēm, kas mijas ar mirkļiem un domām par nākamo izstādi, kompozīciju skicēm, kluso dabu veidošanu, izbrīvējot laiku gleznošanai.
 
Z. Ilenāne par gleznošanu saka: „Patīkami apzināties, ka glezniecība nav zudusi un lāga mainījusies gadu tūkstošos. Jābūt tikai audeklam, otām, krāsām un lielai mīlestībai uz gleznošanu!”
 
Zigrīdas Ilenānes gleznu izstāde būs aplūkojama no 1. oktobra lidz 10. novembrim Stila salonā „Pils Putns”, Mātera ielā 29.
 
 
Informāciju sagatavoja
Agnese Lībere
Stila salons “Pils Putns”