24.6 °C, 1.8 m/s, 62.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiMetāla skulptūru simpozijā balvas Lietuvas māksliniekiem (papildināta galerija)
Metāla skulptūru simpozijā balvas Lietuvas māksliniekiem (papildināta galerija)
12/09/2011

Pirmajā Starptautiskajā metāla skulptūru simpozijā „Otrā Elpa”, kas notika Metālapstrādes dienas ietvaros, skatītāji, paši mākslinieki un pasākuma organizatori par labākajiem atzinuši Lietuvas mākslinieku darbus.
 
Metālapstrādes dienā, 10. septembrī, Jelgavā notika pirmais Starptautiskais metāla skulptūru simpozijs „Otrā Elpa”. Tajā piedalījās astoņi Lietuvas un Latvijas tēlnieki, kuri septembra sākumā bija uzsākuši veidot lielformāta metāla mākslas objektus par tēmu „Gaismekļi”, darbos iestrādājot apgaismes ķermeņus, kas iemirdzējās ar tumsas iestāšanos. Metālapstrādes dienas noslēgumā tika apbalvoti skulptūru simpozija laureāti – skatītāju simpātiju ieguva Donatas Mockus no Lietuvas par mākslas darbu „Jokdaris”, mākslinieku vērtējumā uzvarēja lietuvieša Kestuta Lanauskas darbs „Sajaukt un salikt”, bet organizatoru simpātijas balvu ieguva Algirdas Kuzma no Lietuvas par darbu „Ūdenskritums”.
 
Metālapstrādes dienas pasākumos piedalījās arī Rīgas Tehniskās universitātes Robotikas klubs, rādot robotu paraugdemonstrējumus, un ar metālapstrādi, elektroniku un programmēšanu saistītas tehniskās jaunrades darbnīcas. Apmeklētājiem bija iespēja veidot mini metāla skulptūras vai saprogrammēt savu MiniPOV gaismas diožu paneli. Paralēli metālapstrādes aktivitātēm interesenti varēja iepazīties ar Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra jaunā mācību gada izglītības piedāvājuma prezentāciju ”Kopā mācīties vieglāk!”.
 
Pēc simpozija metāla skulptūras tiks izvietotas pilsētvidē. Simpoziju organizēja Jelgavas pilsētas dome, Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs un Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra „Kultūra” sadarbībā ar Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociāciju. Metāla skulptūru simpozijs tiek līdzfinansēts no Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013. gadam līdzfinansētā projekta Nr. LLIII – 126 „Šauļu un Jelgavas pilsētu sadarbība kultūras un sporta dzīves pilnveidošanā”. 

 
Saistītie raksti: Starptautiskais metāla skulptūru simpozijs

 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
aģentūrā „Kultūra”