24.6 °C, 1.8 m/s, 62.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiDzejas dienās plašs pasākumu klāsts
Dzejas dienās plašs pasākumu klāsts
08/09/2011

12. septembrī visas dienas garumā Jelgavā notiks Dzejas dienas pasākumi. Dzeju lasīs skolās, bibliotēkās, Raiņa parkā, kā arī pie Sv.Trīsvienības baznīcas torņa.
 
Jelgavas Latviešu biedrība un dzejas klubs „Pieskāriens” ar Sabiedrības integrācijas pārvaldes atbalstu kā katru gadu aicina dzejniekus viesoties pilsētas skolās ar dzejas lasījumiem un noklausīties skolēnu dzejoļus. Gada tēma par godu Aleksandra Čaka 110. dzimšanas dienai ir „Es un šis laiks”.

Skolēniem būs iespēja tikties ar Eduardu Aivaru, Rasmu Urtāni, Andri Ogriņu un vairākiem citiem dzejniekiem. Dzejnieki apmeklēs skolas gan ar latviešu, gan krievu mācību valodu, bet šogad pirmo reizi arī pamatskolas, lai dzeju popularizētu starp jaunāku klašu audzēkņiem. Dienas gaitā dzejnieki izvēlēsies vienu labāko dzejoli. To autors varēs norunāt plašākam klausītāju lokam pie Raiņa pieminekļa, kur no pulksten 15 notiks Dzejas dienu noslēgums ar ansambļa „Nianse” piedalīšanos.
 
Dzejas dienu pasākumos iesaistīsies arī Jelgavas bibliotēkas. Pulksten 11 Pārlielupes bibliotēkā, Loka maģistrālē 17, ar dzejas lasījumiem uzstāsies Jelgavas jaunie dzejnieki – Velta Brinza un Harijs Krūze.
Pulksten 13 Jelgavas bērnu bibliotēkā „Zinītis”, Lielajā ielā 15, viesosies dzejnieks un rakstnieks Arvīds Deģis, lai Spīdolas ģimnāzijas Jauno literātu klubiņa biedriem sniegtu 80 minūšu dzejas meistarklasi.
 
Pulksten 18 Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā dzejas cienītāji varēs baudīt dzejas pēcpusdienu ar nosaukumu „Es varēju nesteigties…”. Tajā dzejniece Liāna Langa, mūziķis Olafs Štāls, kā arī aktrises Rita Barona un Ilze Ungure aicinās doties līdzi ceļojumā pa pasauli un iepazīt ASV tuksneša mieru, Manheteneas tveici, Florences renesansi ziemā, Izraēlas mirkļus un Turcijas noslēpumus.

Uz visiem pasākumiem ieeja brīva.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā