20.7 °C, 1.5 m/s, 74.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas pilsētas talismans Alnītis iekaro simpātijas
Jelgavas pilsētas talismans Alnītis iekaro simpātijas
29/08/2011

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

Svētdien, 28. augustā, Rīgā, notika otrais Lielo leļļu un Talismanu gājiens. Pasākumā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – kopā 53 lielās lelles, tostarp Jelgavas pilsētas talismans Alnītis, kurš ieguva 7. vietu skatītāju balsojumā. Lielo leļļu un talismanu līdzjutēji bija pulcējušies gan Vērmanes dārzā, gan arī pievienojās gājienam Vecrīgas ielās un, atgriežoties Vērmanes dārzā, katram no gājiena dalībniekiem jau bija izveidojies prāvs līdzjutēju pulks.
 
Uz Vērmanes dārza skatuves bija redzami talismanu sagatavotie priekšnesumi – BJC Skolēnu pils teātra „Zīļuks” māsiņu Milzīšu un viņu draugu vokālie priekšnesumi, Jelgavas pilsētas talismana Alnīša un Dinamo Rīga talismana Dinamīta uzrunas skatītājiem, Swedbank Rūdolfa un Otto, Lido kaķu un Kāruma vārniņas dejas un RTU Lāča zinātniski – pamācošais eksperiments. Pasākumā uzstājās arī vokālā studija „Rīgas akmentiņi”. Vērmanes dārzā darbojās Dansukker pankūku un cepumu dekorēšanas darbnīca, „Zaļās jostas” ezīša Jostiņa vides izziņas spēļu maratons, „Sapņu rūķa” lielo leļļu Timija un Rūdolfa milzu „Cirks”, „Zemgales Olimpiskā centra” talismana Zocīša neredzamās bumbas spēle. Katrs pasākuma apmeklētājs, kurš ieradās Vērmanes dārzā ar iztukšotu plastmasas pudeli, varēja nobalsojot par saprātīgu dabas resursu izmantošanu un PET pudeles otru dzīvi, ieskrūvējot līdzatnesto pudeli PET pudeļu Labo nodomu koka zaros.
 
Skatītāju balsojumā par mīļāko un atraktīvāko gājiena dalībnieku trešo vietu ieguva Rīgas Dinamo talismans Dinamīts, otrajā vietā ierindojās policisti Bebrs Bruno un Runcis Rūdis, bet godpilno pirmo vietu ieņēma Māsiņas Milzītes no BJRC „Rīgas skolēnu pils” teātra. Pirmā „Lielo Leļļu un Talismanu gājiena” uzvarētājs – Rīgas Piena kombināta talismans Lāsēns šī gada pasākumā ieguva ceturto vietu.  Jelgavas pilsētas talismans Alnītis ieguva 7. vietu, saņemot 101 balsis un dalot vietu ar Gutiņu. Lielo leļļu un talismanu gājienu organizēja pasākumu operators “Untitled productions”.
 
Galerijā aplūkojamas fotogrāfijas ar Jelgavas pilsētas Alnīti un talismana līdzjutējiem.
 
  
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā