15.6 °C, 0.5 m/s, 95 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā – 13.starptautiskais gaisa balonu festivāls
Jelgavā – 13.starptautiskais gaisa balonu festivāls
11/08/2011

Foto: Jānis Kupčs

No 11.augusta līdz 14. augustam Jelgavā pļavā pretī Jelgavas pilij notiek 13.starptautiskais gaisa balonu festivāls „LMT Kauss 2011”. Gaisa balonu svētkos piloti pierādīs savas profesionālās prasmes sacensībās, savukārt skatītājiem šī ir lieliska iespēja vienkopus redzēt daudzus krāsainus gaisa balonus, vērot gaisa balonu spīdēšanu un piedalīties izklaides pasākumos.
 
Dalībai festivālā pieteikušās 25 gaisa balonu komandas no Latvijas, Lietuvas, Čehijas un Krievijas. Tradicionāli festivāla programmas galvenā sastāvdaļa būs gaisa balonu pilotu sacensības – rīta un vakara lidojumi. Labvēlīgu laika apstākļu gadījumā festivāla dalībnieki veiks septiņus lidojumus, katrā no tiem pildot noteiktus uzdevumus. Labākais pilots saņems īpašo LMT kausu un galveno naudas balvu. Kopējais balvu fonds šogad ir 2900 eiro.
 
Ceturtdien, 11. augustā, bija plānots pirmais rīta lidojums, kas tika atcelts nelabvēlīgo laika apstākļu deļ. Savukārt no pulksten 18:30 līdz 20 plānots pirmais gaisa balonu vakara lidojums. Pulksten 22:30 skatītāji pilsētā varēs vērot Ugunīgu pilotu parādi – gaisa balonu degļu šovu.
 
Piektdien, 12. augustā, no pulksten 6 līdz 8 notiks rīta lidojums, savukārt no pulksten 18:30 līdz 20 plānots vakara lidojums.
No pulksten 18 pļavā pretī Jelgavas pilij apmeklētāji varēs piedalīties Nakts ballē ar baloniem. Pasākumā klātesošos priecēs Oskars Deigelis, Lauris Reiniks, DJ Roberts Lejasmeijers (European Hit Radio/Latviešu radio), Rassell&Sabīne Berezina un grupas „Forte” un „Otra puse”.                                
Pulksten 23 sāksies gaisa balonu parāde – nakts spīdēšana.
 
Sestdien, 13. augustā, no pulksten 6 līdz 8 notiks gaisa balonu rīta lidojums, vakara lidojums plānots no pulksten 18:30 līdz 20.
No pulksten 18 pļavā pretī Jelgavas pilij apmeklētāji varēs piedalīties Nakts ballē ar baloniem. Ballē piedalīsies grupas „Tranzīts”, „CREDO”, „Apvedceļš”, Nikolajs Puzikovs, Kaža un DJ Aivis (Latvijas radio 2). Aizraujošu gaisa balonu parādi – nakts spīdēšanu skatītāji varēs vērot arī sestdienas vakarā  pulksten 23. Festivālu noslēgs krāšņa svētku uguņošana pulksten 23.40.
 
Ieejas maksa uz vakara pasākumiem piektdien un sestdien ir 4 lati, pirmskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas. VIP biļetes cena – 10 lati.
 
Svētdien, 14. augustā, no pulksten 6 līdz pulksten 8 plānots pēdējais gaisa balonu rīta lidojums.
 
Plašāka informācija www.lmtkauss.lv
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā

Saistītā ziņa:
Tornis pagarina darba laikus Gaisa balonu festivāla dienās