16.6 °C, 1.2 m/s, 92.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiNoslēdzies „Summer Lacrosse Festival 2011”
Noslēdzies „Summer Lacrosse Festival 2011”
07/08/2011

5. un 6.augustā Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, pirmo reizi Latvijas sporta vēsturē norisinājās starptautisks Lakrosa festivāls, ar dalībniekiem no ASV, Kanādas, Polijas un Latvijas. Festivāla atklāšanā piedalījās Kanādas vēstnieks Skots Heteringtons, Polijas vēstniecības 1.sekretārs Gregors Šopinskis, Lakrosa kluba Mītava presidents Aigars Grīnbergs un Jelgavas Sporta servisa centra direktors Juris Kaminskis.

Festivāla ietvaros norisinājās starptautisks divu dienu miniturnīrs kurā piedalījās “Gatorade” (ASV, Kanāda), Polijas izlase, Latvijas izlase un “Latvija United”. Zīmīgi, ka komandā „Gatorade” spēlē profesionāli un pus profesionāli spēlētāji no ASV un Kanādas, un šī komanda izcīnīja 1.vietu prestižākajā Eiropas lakrosa turnīrā Berlin Open 2009. un 2010.gadā. Festivāla laikā notika arī atvērtie treniņi visiem Latvijas lakrosistiem, kur pieredzējušie ASV un Kanādas Lakrosa speciālisti dalījās savā pieredzē un praktiskos padomos Lakrosa spēles pilnveidošanā.

Finālā tikās Latvijas izlase un Gatorade – rezultātā mājinieki piedzīvoja zaudējumu ar 6 : 14. Latvijas spēlētāju vidū rezultatīvākie bija Gatis Zeps (6 punkti), Ainārs Liekniņš un Edgars Tauters.

Vasaras Lakrosa festivāla norisi atbalstīja „ Jelgavas pilsētas dome, Kanādas vēstniecība, „Tērvetes Alus”, „Jelgavas tipogrāfija”, „Universitātes Vetfonds”, Zemgales Olimpiskais centrs, telekompānija LNT un citi atbalstītāji.

Informācija par festivālu atrodama www.llf.lv

Informāciju sagatavoja
Modris Rivža
Latvia Lacrosse