23.6 °C, 2.3 m/s, 63.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiStarptautiskajā izstādē „Jelgavas kaķis 2011” – retās šķirnes
Starptautiskajā izstādē „Jelgavas kaķis 2011” – retās šķirnes
14/07/2011

Foto: Kaķu mīļotāju klubs „Rēbuss”

23. un 24. jūlijā no pulksten 10 līdz 16 Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, notiks Starptautiskā kaķu izstāde „Jelgavas kaķis 2011”. Katru izstādes dienu būs apskatāmi vairāk kā 300 kaķi – labākie savu šķirņu pārstāvji, kuri būs mērojuši ceļu uz Jelgavu no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Čehijas, Nīderlandes, Šveices, Vācijas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas un Latvijas.

Pirmo reizi Baltijā izstādes apmeklētājus sagaida reto kaķu šķirņu – burmillu un Kuriļu bobteilu šovi, kā arī būs iespēja vērot unikālas sporta spēles – kaķu adžiliti, kad kaķi demonstrēs sava dzīvespriecīgā rakstura īpašības un veiklību, pārvarot šķēršļu joslu.

Kaķu mīļotāju kluba „Rēbuss” prezidente Baiba Lapinska stāsta: „Uz šo brīdi pasaulē ir daudz reģistrētu kaķu šķirņu un neliels daudzums šķirņu,  kuras atrodas savā attīstības stadijā. Bet domājams, ka  kopskaitā ar visām varietātēm pa reģioniem  – varam droši teikt, ka ir  pāri par 50 šķirnes. Latvijā ir zināmas nedaudz vairāk par 30 šķirnēm, lai gan ne visas Latvijā ir apskatāmas. Daudzas šķirnes (Manksi, Korāti, Ociketi, Sniegakurpes un daudzas citas) var aplūkot tikai izstādēs, uz kurām kaķus ir atveduši dalībnieki no citām valstīm. Jelgavas izstādē būs aplūkojamas virs 20 kaķu šķirnes.”

Paredzēts, ka kaķu izstādi apciemos nesen popularitāti ieguvušie un tik ļoti iemīļotie mājdzīvnieki – seski, kas uzaicināti piedalīties „Sesku olimpiādē”. Atraktīvie sportisti ēdīs olas, pārvarēs šķēršļus, rādīs trikus un visādi citādi izklaidēs skatītājus, garantējot smaidu un pozitīvas enerģijas lādiņu ikvienam.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja izvēlēties un balsot par savu simpātiju – kaķi, kurš iegūs titulu „Jelgavas kaķis 2011” un saņems balvu no Jelgavas pilsētas Domes. Turklāt balvas saņems arī balsotāji, no kuriem vienam tūrisma aģentūra 1Travel pasniegs pārsteiguma balvu – ceļojumu pa Baltijas valstīm.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš stāsta: „Jelgavas pilsēta saviem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem cenšas piedāvāt interesantus un kvalitatīvus pasākumus. Mums ir tādas labas tradīcijas kā Smilšu skulptūru festivāls, Piena, Medus un Maizes svētki, Ledus skulptūru festivāls. Un šogad pirmo reizi ir radusies lieliska iespēja piedāvāt pilsētniekiem un viesiem Jelgavā vēl nebijušu pasākumu – starptautisku kaķu izstādi.”

B. Lapinska iesaka apmeklēt kaķu izstādes: „Kaķu izstāžu apmeklēšana ir viens no efektīvākajiem un kvalitatīvākajiem veidiem, kā iepazīt nolūkotās šķirnes  pārstāvjus, parunāt ar audzētājiem un tikai pēc tam  izlemt – vai šī patiesi ir tā šķirne, kuras pārstāvi gribās redzēt savās mājās. Varbūt uzmanību piesaista kāds cits – pēc temperamenta un dzīves stila vairāk piemērots konkrētajai ģimenei un tās dzīvesveidam. Vēl izstādes var apmeklēt tādēļ, ka tā ir iespēja redzēt daudzus šķirnes dzīvniekus vienuviet.”

Kaķu izstādes laikā mazākajiem pasākuma apmeklētājiem būs sarūpētas atrakcijas un radošas nodarbes. Savukārt Olimpiskā centra otrajā stāvā apmeklētāji varēs aplūkot kaķus pasaules mākslinieku redzējumā, kuri attēloti visdažādākajos mākslas priekšmetos, gan no keramikas, gan koka, fotografēti un gleznoti. Šeit būs izvietota viena no Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja kolekcijām, ko muzeja krājumam dāvinājusi M.V.Greisele.

Ieejas maksa uz izstādi „Jelgavas kaķis” ir 2 lati,  pensionāriem, skolēniem un studentiem maksa ir 1 lats, bērniem no 3 līdz 7 gadu vecumam ir 50 santīmi, bērniem līdz 3 gadiem – bezmaksas. Biļetes nopērkamas Zemgales Olimpiskajā centrā un Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā.
 

Zemgales Olimpiskais centrs
Sabiedrisko attiecību vadītāja
Sanda Andersone
T.: 29427693
e-pasts: