18.9 °C, 2.1 m/s, 87.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiTriatlons Jelgavā
Triatlons Jelgavā
29/06/2011

Foto: Ivars Veiliņš

Svētdien, 3.jūlijā, pulksten 12 Zemgales Olimpiskā centra apkārtnē notiks Latvijas čempionāts Triatlonā, Latvijas kausa 4. posms un Baltijas kausa 4.posms.
 
Pavisam tiks organizētas trīs sacensību klases:

  • Tautas klase – 100-300m peldēšana + 6km riteņbraukšana + 1.5km skriešana
  • Sprinta distance junioriem – 750m peldēšana + 40km riteņbraukšana + 10km skriešana
  • Olimpiskā distance – 1500m peldēšana + 40km riteņbraukšana + 10km skriešana.

 Peldēšana paredzēta Lielupes labajā krastā jaunizveidotajā peldētavā; riteņbraukšana pa – Krasta ielu, Brīvības bulvāri, Akmeņu ielu, Imanta ielu, Kronvalda ielu un Lāčplēšu ielu; Skriešana pa Brīvības bulvāri, Akmeņu ielu, Imanta ielu, Kronvalda ielu un Lāčplēšu ielu. Finišs un noslēguma apbalvošanas ceremonija paredzēta Zemgales Olimpiskajā centrā.
 
Zemgales Olimpiskā centra apkārtnē sacensību laikā atsevišķi ceļi būs slēgti satiksmes kustībai. Plānotais sacensību ilgums ir no pulksten 12 līdz pulksten 17.
 
Pasākuma organizatori plāno popularizēt triatlonu Jelgavā un Zemgales reģionā, organizēt sporta aktivitāšu pasākumu, kurā var piedalīties jebkurš dalībnieks, kam iepriekšēja trenēšanās kādā no sporta veidiem nav obligāta, kā arī noteikt labākos triatlonistus Latvijā un Baltijā.
 
Sacensības organizē Latvijas Triatlona federācija sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldību. Sacensības vada LTF apstiprinātā tiesnešu kolēģija.
 
Pieteikties sacensībām var mājas lapā www.triatlons.lv, savukārt sacensību dienā pieteikšanās notiks pie mandātu komisijas Zemgales Olimpiskajā centrā no pulksten 10 līdz pulksten 11:30.
 
Baltijas Kausa 4. posma ieskaitē elites klasē 1.-3.vietas ieguvēji vīriešiem un sievietēm tiks apbalvoti ar medaļām un naudas balvām, visās pārejās vecuma grupās un veselības klasē tiks apbalvoti ar medaļām, diplomiem. LR čempionātā 1-3.vietas ieguvējus visās vecuma grupās apbalvos ar medaļām un diplomiem.
 

Informācija sagatavota
Jelgavas Sporta servisa centrā