15.6 °C, 2.4 m/s, 94.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLatvijas mēroga BMX sacensības Jelgavā
Latvijas mēroga BMX sacensības Jelgavā
20/06/2011

Foto: Ivars Veiliņš

Zemgales Olimpiskajā centrā 2. un 3. jūlijā notiks Latvijas Jaunatnes Olimpiādes sacensības un Latvijas Čempionāts BMX riteņbraukšanā. Sacensībās piedalīsies dažādu vecumu sportisti no Latvijas pilsētām un novadiem.

2. jūlijā, plkst. 14.00, Zemgales Olimpiskā centra (ZOC) BMX trasē notiks 2011. gada Latvijas Jaunatnes Olimpiādes sacensības BMX riteņbraukšanā. Olimpiādes dalībnieki ir 14 – 16 gadus jauni sportisti, kas Olimpiādē pārstāvēs savu pašvaldību. BMX kluba „Mītavas Kumeļi” vadītājs Aivars Balbeks informē, ka paralēli olimpiādei notiks arī open sacensības, kurās startēs citu vecuma grupu pārstāvji apvienotajās grupās. Latvijas Jaunatnes Olimpiāde šovasar notiek Jūrmalā, taču atsevišķiem olimpiādē iekļautajiem sporta veidiem nepieciešamas specifiskas sporta bāzes un BMX sacensībām izvēlēta ZOC trase.

Savukārt, svētdien, 3. jūlijā, sākot no plkst. 12.00, ZOC BMX trasē notiks Latvijas Čempionāts BMX riteņbraukšanā. Čempionātā pieteikti 160 dalībnieki vecumā no 6 gadiem līdz elites grupas braucējiem. Pārstāvji būs no sekojošām Latvijas pilsētām: Ventspils, Saldus, Jelgava, Rīga, Cēsis, Valmiera, Valka, Smiltene, Madona, Mārupe, Vecpiebalga un Tukums.

BMX sporta veida fani, interesenti un garāmgājēji, aicināti gan sestdien, gan svētdien nākt un vērot riteņbraucēju sniegumu un izjust sportisku sacensību gaisotni.

Tieši šobrīd notiek jaunu BMX riteņbraucēju vecumā no 5 līdz 15 gadi uzņemšana BMX klubā „Mītavas Kumeļi”.

Ieeja abās sacensību dienās bez maksas.

Informācija sagatavota
Zemgales Olimpiskajā centrā