14.8 °C, 1.3 m/s, 94.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiArī Jelgavā notiks „Olimpiskā diena 2011”
Arī Jelgavā notiks „Olimpiskā diena 2011”
07/06/2011

Necerēti lielu atsaucību guvis Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) aicinājums pašvaldībām, olimpiskajiem centriem un izglītības iestādēm pieteikties sporta pasākuma „Olimpiskā diena 2011” organizēšanā. Šī gada 30.septembrī Olimpiskā diena notiks gan Jelgavā, gan citās, kopsummā 40, norises vietās, kas aptver visus Latvijas reģionus. Pasākumam pieteikti vairāk nekā 23 000 dalībnieki turpat 800 komandās.

„Olimpiskā diena 2011” notiks reģionālajos Olimpiskajos centros Jelgavā, Daugavpilī, Liepājā, Limbažos, Priekuļos, Valmierā, Ventspilī, kā arī Rīgā „Daugavas stadionā”, Tukuma ledus hallē, Ogres stadionā, Valkas pilsētas stadionā un skolu stadionos Mārupē, Krimuldā, Carnikavā, Rēzeknē, Salaspilī, Aucē un citās vietās.

Latvijas Olimpiskās dienas norise sāksies ar vienotu Olimpisko rīta rosmivisās 40 norises vietās, kuras mērķis ir Olimpiskās dienas dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas fiziskajām un garīgajām aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta rosmi kā ļoti svarīgu dienas sastāvdaļu labas pašsajūtas veicināšanai.

Kā vienojošs dienas elements pasākuma dalībniekiem būs arī speciāli sagatavota un atraktīva ātruma stafete starp puišu un meiteņu komandām. Mākslinieciski noskaņotie pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties vizuālās mākslas konkursā par Olimpisko tematiku. Labākos zīmējumus organizētāji iesniegs LOK gala izvērtēšanai.

Olimpiskās dienas pasākumi būs bez maksas. Turklāt visiem Olimpiskās dienas apmeklētājiem pasniegs SOK piemiņas diplomu un piemiņas veltes, bet labākajiem un atraktīvākajiem dienas dalībniekiem būs īpaši sarūpētas pārsteiguma balvas.

 

Informāciju sagatavoja
LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos
Ilze Āķe – Vīksne