15.8 °C, 1.1 m/s, 94.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLīdz 15. jūnijam jelgavnieki aicināti pieteikt sakoptākos pilsētvides objektus
Līdz 15. jūnijam jelgavnieki aicināti pieteikt sakoptākos pilsētvides objektus
02/06/2011

Vēl līdz 15. jūnijam jelgavniekiem ir iespēja pieteikt objektus Jelgavas pilsētas pašvaldības izsludinātajam konkursam par sakoptāko pilsētvides objektu. Objektus konkursam var pieteikt personīgi Jelgavas pilsētas pašvaldības Informācijas aģentūrā Lielajā ielā 11, pa tālruni 63005556 vai elektroniski, rakstot uz e- pastu: .
 

Kā iepriekš jau ziņots, pilsētnieki pieteikt objektus var šādās nominācijās:
• Zaļākais lodžijas vai balkona noformējums;
• Sakoptākā privātmājas teritorija;
• Sakoptākais daudzdzīvokļu nama pagalms (tiks vērtēts pilsētas sētnieku darbs);
• Iela privātmāju rajonā, kas veido vienotu ansambli;
• Sakoptākā valsts vai pašvaldības iestāde, ražošanas uzņēmums vai sabiedriskais objekts;
• Interesantākais žoga risinājums.

Vērtējot konkursam pieteiktos objektus, tiks ņemts vērā kā tas iekļaujas pilsētvidē, tā pārskatāmība no ielas un galvenajiem cilvēku kustības virzieniem; objekta labiekārtojums – ierīkoto apstādījumu, celiņu, laukumu, ūdens krātuvju, mazo arhitektūras formu u.tml. kompozīcija un izvēles pamatotība, žoga caurskatāmība; kā arī objekta uzturēšanas stāvoklis. Konkursā netiks vērtēti iepriekšējo divu gadu konkursa 1.vietu ieguvēji. Piesakot objektu, jānorāda nominācija, objekta adrese, īpašnieks, pieteicēja vārds, uzvārds un telefona numurs.
 

Konkursa uzvarētājiem tiks izsūtīti ielūgumi ar aicinājumu piedalīties apbalvošanas pasākumā, kas notiks Zāļu tirgū pie pilsētas kultūras nama 23.jūnijā pulksten 12.00. Balvas saņems konkursa uzvarētāji un izlozes kārtā arī kāds no objektu pieteicējiem – par aktivitāti.
 

Vērtēšanas komisiju vadīs Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilis Ļevčenoks, komisijas sastāvā iekļauti pilsētas ainavu arhitekts Andrejs Lomakins un galvenais mākslinieks Georgs Svikulis, pašvaldības aģentūras „Pilsētsaimniecība” speciālistes Daina Done un Ilze Gamorja un pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Iveta Šurma.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā