17.3 °C, 1.2 m/s, 96.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētas svētku pasākumi šodien
Pilsētas svētku pasākumi šodien
28/05/2011

Sestdien, 28.maijā, pilsētas svētki turpinās ar Amatu dienas gadatirgu, izrādi bērniem, sacensībām uz Lielupes, jauniešu pūtēju orķestru un klasiskās mūzikas koncertiem, kā arī tautas mīluļu „Labvēlīgā tipa” un Laura Reinika muzicēšanu. Vakarā pasākumus noslēgs unikāls strūklaku šovs.
 
No pulksten 9 līdz 15 Hercoga Jēkaba laukumā noritēs Amatu diena. Tajā notiks amatu prasmes demonstrējumi un gadatirgus. Jelgavnieku un pilsētas viesu priekam paredzēta plaša kultūras programma ar pilsētas pašdarbības kolektīvu piedalīšanos.
 
Pulksten 12 Uzvaras parkā mazie pilsētnieki būs gaidīti uz Jūrmalas teātra viesizrādi „Kas zaķīti nosargās”. Ieeja bez maksas.
 
Pulksten 12 Lielupē pie Jahtkluba bāzes sāksies Jelgavas pilsētas svētku regate, bet pie Pasta salas – Latvijas un Baltijas čempionāts ūdens motocikliem.
 
Pulksten 16 Zemgales olimpiskajā centrā sāksies Latvijas skolu jaunatnes pūtēju orķestru koncerts „Mēs varam tā!”. Koncertā piedalīsies arī viesorķestris no Polijas. Koncerta mākslinieciskais vadītājs H.Bārzdiņš. Virsdiriģenti A.Celms, J.Smilga, A.Muižnieks, horeogrāfi V.Vidzemniece, S.Vīgante un G.Skribāns. Ieeja koncertā bez maksas.
 
Pulksten 18 Kultūras nama Lielajā zālē varēs baudīt Baha, Šnitkes un Gurecka darbus klasiskās mūzikas koncertu, kurā piedalīsies Jelgavas kamerorķestris, Jelgavas mūzikas vidusskolas orķestris un LNO orķestra dalībnieki. Biļešu cenas 1 lats vai 50 santīmu.
 
Pulksten 20 Uzvaras parkā sāksies Ivara Galiņa un grupas „Laikā pirms…” rock’n roll šovs, īpašie viesi Madara Rubene, Katrīne Bindre un Most Wanted Dance Studio .. Pēc tam notiks grupas „Labvēlīgais tips” koncerts, bet ap pulksten 23.30 – Ūdens strūklaku šovs ar iespaidīgiem gaismas vizuālajiem efektiem un muzikālo pavadījumu, kas veidots kā ceļojums daudzveidīgajā mūzikas pasaulē, sākot no klasiskās mūzikas skaņdarbiem līdz izcilākajām popa un roka dziesmām. Biļetes cena – 2 lati, skolēniem un pensionāriem– 1 lats.
 
Pulksten 23 Klubā „Tonuss” Laura Reinika koncerts un dejas. Ar svētku flaijeri ieeja klubā līdz pulksten 24 – 1 lats.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā

Visi raksti par Jelgavas pilsētas svētkiem 2011