19.7 °C, 1.7 m/s, 85.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas skolās noslēdzies makulatūras vākšanas konkurss
Jelgavas skolās noslēdzies makulatūras vākšanas konkurss
19/05/2011

Ceturtdien, 19. maijā, Jelgavas 1.ģimnāzijā tika paziņoti un apbalvoti makulatūras vākšanas konkursa uzvarētāji, kurā piedalījās 11 pilsētas skolas, kopā savācot 20,8 tonnas makulatūras.

Saskaņā ar konkursa nolikumu vērtēts savāktās makulatūras daudzums uz vienu izglītības iestādes audzēkni. Tādejādi 1.vietu ieguva Jelgavas 1.ģimnāzija, kura kopsummā savāca 5,58 tonnas makulatūras jeb 8,31 kg uz skolēnu. 1.ģimnāzija saņēma ceļojošo balvu – statueti „Labo nodomu koks” un titulu „Videi draudzīgākā skola Jelgavā”, kā arī dāvanu karti Ls 50 vērtībā kancelejas un biroja preču iegādei.

2.vietu ieguva Jelgavas 5.vidusskola ar lielāku kopējo makulatūras apjomu – 4,98 tonnas, bet nedaudz atpaliekot daudzumā uz vienu skolnieku – 7,06 kg. Savukārt 3.vietu ieguva Jelgavas 3.pamatskola, kurā vidēji katrs skolnieks savāca 4,32 kg makulatūras. 2. un 3. vietu ieguvēji saņēma dāvanu kartes attiecīgi Ls 40 un Ls 30 vērtībā kancelejas un biroja preču iegādei.

Makulatūras vākšanas konkurss notika „Latvijas zaļā punkta”, SIA „Zemgales EKO”, Jelgavas domes un Jelgavas Izglītības pārvaldes kopīgi rīkotās akcijas „Dabu es saucu par mājām” ietvaros no 2011.gada 14.februāra līdz Spodrības mēneša noslēgumam. Tās mērķis ir rosināt bērnus un jauniešus rīkoties videi draudzīgi un taupīt dabas resursus.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā