19.7 °C, 1.7 m/s, 85.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSāk Raiņa ielas rekonstrukciju
Sāk Raiņa ielas rekonstrukciju
19/05/2011

Foto: Ivars Veiliņš

Šonedēļ sākas Raiņa ielas rekonstrukcijas darbi. Iedzīvotāju un uzņēmēju ērtībai tiks paplašinātas brauktuves un gājēju ietves, iekārtoti riteņbraucēju celiņi un automašīnu stāvvietas, lietus ūdens kanalizācija, atjaunotas koku alejas, apstādījumi un veikti citi darbi. Būvdarbus veic SIA „Ceļu būvniecības sabiedrību „IGATE””. Atbilstoši darbu gaitai, piektdien sāksies koku izzāģēšana.
 
Būvprojekta „Raiņa ielas rekonstrukcija posmā no Sarmas ielas līdz Jāņa Čakstes bulvārim, Jelgavā” izstrādes laikā ainavu arhitekti veica kokaugu inventarizāciju un konstatēja, ka 36 koki ir nokaltuši vai stipri bojāti. Lai veiktu ielas rekonstrukciju un veidotu vienotu ainavisko vidi, kopā jāizzāģē 137 koki. Savukārt būvniecības ietvaros paredzēts pārstādīt 4 sarkanos ozolus un iestādīt 81 Lauku kļavu, 17 Mosanas abēlijas, 8 ugunssarkanās vilkābeles un 9 Holandes liepas, kā arī papildināt apstādījumus ar krūmu grupām, veidojot vienotu ainavisku stilu visā ielas posmā.
 
Daļa nozāģēto koku tiks izmantoti malkai pilsētas maznodrošinātajām ģimenēm, citi iespējams tiks izmantoti aģentūras „Kultūra” vajadzībām kādam mākslas pasākumam.  
 
Raiņa ielas rekonstrukcija ietilpst projektā „Ielu infrastruktūras attīstība un Driksas upes krastmalas sakārtošana”, kura mērķis ir izveidot mūsdienīgu un kvalitatīvu apakšzemes un virszemes infrastruktūru Jelgavas pilsētas centrā, rekonstruējot trīs centra daļas ielas un labiekārtojot Driksas upes krastmalu, līdz ar to nodrošinot pilsētas centra kvalitatīvu sasniedzamību un efektīvu transporta plūsmas caurlaidību, mazinot satiksmes negadījumu skaitus un veidojot pievilcīgu dzīves vidi.

Projekta ietvaros tiks veikta arī J.Čakstes bulvāra rekonstrukcija gar Driksas upes krastu un Pilssalas iela; Lielās ielas rekonstrukcija posmā no Dambja ielas līdz J.Čakstes bulvārim.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Attīstības un pilsētplānošanas pārvaldē