21 °C, 2.6 m/s, 76.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUzsāk apbraucamo ielu sakārtošanu
Uzsāk apbraucamo ielu sakārtošanu
16/05/2011

No 16.maija sākas Sarmas un Pētera ielu sakārtošana, kuras izmantos kā apbraucamos ceļus Raiņa ielas rekonstrukcijas darbu laikā. Raiņa ielas rekonstrukcija notiks posmā no Sarmas ielas līdz Jāņa Čakstes bulvārim. Plānots rekonstruēt ielu brauktuves un ietves, lietus ūdens kanalizāciju, atjaunot esošās koku alejas, apstādījumus un veikt citus darbus. Aicinām iedzīvotājus ievērot izvietotās satiksmes organizācijas zīmes.

Būvdarbu līgums noslēgts ar SIA „Ceļu būvniecības sabiedrību „IGATE””, līgumcena LVL 3 941 738,91 (ar PVN); pakalpojuma līgums par Raiņa ielas rekonstrukcijas būvuzraudzību noslēgts ar SIA „Jurēvičs un partneri”, līgumcena LVL 26 474; pakalpojuma līgums par Raiņa ielas rekonstrukcijas autoruzraudzību – ar SIA „3C” par LVL 39 040.

Raiņa ielas rekonstrukcija ietilpst projektā „Ielu infrastruktūras attīstība un Driksas upes krastmalas sakārtošana”, kura mērķis ir izveidot mūsdienīgu un kvalitatīvu apakšzemes un virszemes infrastruktūru Jelgavas pilsētas centrā, rekonstruējot trīs centra daļas ielas un labiekārtojot Driksas upes krastmalu, līdz ar to nodrošinot pilsētas centra kvalitatīvu sasniedzamību un efektīvu transporta plūsmas caurlaidību, mazinot satiksmes negadījumu skaitus un veidojot pievilcīgu dzīves vidi.

Projekta ietvaros tiks veikta arī J.Čakstes bulvāra rekonstrukcija gar Driksas upes krastu un Pilssalas iela; Lielās ielas rekonstrukcija posmā no Dambja ielas līdz J.Čakstes bulvārim.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā