21 °C, 2.6 m/s, 76.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSv. Trīsvienības baznīcas tornī – 20 000 apmeklētājs
Sv. Trīsvienības baznīcas tornī – 20 000 apmeklētājs
12/05/2011

Ceturtdien,12.maijā Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis sagaidīja savu divdesmittūkstošo apmeklētāju kopš Torņa atklāšanas pagājušā gada novembrī. Jau no rīta apskatīt torņa vēstures ekspozīcijas un skatu laukumu bija atnācis pensionārs un kara veterāns Ernests Šteinerts.
 

Uzzinājis, ka ir divdesmittūkstošais apmeklētājs, Šteinerta kungs bija patīkami pārsteigts un priecājās par iegūto dāvanu – suvenīru no Torņa un „Ielūgumu uz Jelgavu”, kas sniedz iespēju 2 personām bez maksas apmeklēt Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torni, Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeju, kā arī Ā. Alunāna memoriālo muzeju. Šteinerta kungs atzina, ka ir liels muzeju cienītājs, tāpēc jau tuvākajā laikā izmantošot iespēju apskatīt arī pārējos Jelgavas muzejus, kuros kādu laiciņu nav sanācis pabūt.
 

Tā kā Ernests Šteinerts ir īstens jelgavnieks, viņš zināja daudz interesantu lietu par Jelgavu. Uzkāpjot skatu laukumā, Šteinerta kungs pastāstīja, cik aktīvi savulaik tikusi izmantota pils saliņa. Tur, kur šobrīd ganās savvaļas zirgi, savulaik ir atradies lidlauks, ko izmantojuši planieristi, savukārt Pasta salas pusē esot atradies motokrosa laukums. Šteinerta kungs atzinās, ka ļoti priecājoties par atjaunoto Sv. Trīsvienības baznīcas torni, kas nu spēj remdēt smeldzīgās atmiņas par 1954.gadā saspridzināto baznīcas ēku.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs