22.6 °C, 3 m/s, 63.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAkcijā „Copē bundžu!” tīrīs Svētes upi
Akcijā „Copē bundžu!” tīrīs Svētes upi
03/05/2011

Šī gada 7. maijā, plkst. 11.00 jauniešu organizācija „Do it creative” īstenos akciju „Copē bundžu!”, kuras mērķis ir atbrīvot Svētes upes ūdeņus no atkritumiem. Akcijas laikā dalībnieki, braucot ar laivām pa Svētes upi, vāks atkritumus tās ūdeņos un tuvējā piekrastē. Lai šo procesu padarītu interesantāku, čaklākajiem talciniekiem paredzētas balvas no akcijas atbalstītājiem.
Akcijā var piedalīties visi, kam ir laivas (akcijā piedalījušās gan gumijas piepūšamās, gan brezenta saliekamās, gan koka un metāla airu laivas, gan plastikāta smailes). Ja savas laivas nav – vēl ir iespēja aizņemties to.

Par paveikto gandarījums tiek garantēts un ir iespējas iegūt arī balvas. Akcijai pieteikties var pieteikties mājas lapā copebundzu.wordpress.com , kur var atrast pieteikšanās anketu, sacensību nolikumu un vairāk informācijas par notikumu, kā arī pagājušā gada video.
Sacensībā – talkā laipni lūgti piedalīties ne tikai individuālie laivotāji, bet arī komandas, kas pārstāv uzņēmumus, iestādes, deju kolektīvus un korus. Startēt iespējams kādā no trim kategorijām: divi cilvēki laivā, trīs cilvēki laivā vai četri cilvēki laivā. Atkritumu vākšanai vislabāk izmantot zvejas tīklu vai kādu citu garā kātā iestiprinātu tīklu, kā arī cimdus un izturīgus atkritumu maisus. Līdz ar atkritumu savākšanu, tie tiks šķiroti. Uzvarētāju komanda tiks noteikta pēc savākto atkritumu daudzuma, šķirošanas rūpīguma un laika, kas pavadīts no starta līdz finišam.
Līdz šim akcijā piedalījušies gan vecāki ar maziem un lieliem bērniem, gan jaunieši, gan uzņēmumu komandas.

Pēc labi pavadītas dienas kuģojot pa Svēti, viens no lielākajiem notikumiem ir kopīgā desu cepšana un tējas vārīšana finiša vietā, līdz tiek sagaidīti rezultāti un kopējā statistika par paveikto!

Nepieciešamības gadījumā papildus informāciju varat iegūt zvanot vai rakstot:

Ieva Ziemele (Do It Creative projekta “Copē Bundžu 2011” preses sekretāre)

+371 29120398

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā