19.5 °C, 2.2 m/s, 78.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiNedēļas nogalē – Stādu dienas
Nedēļas nogalē – Stādu dienas
01/05/2011

7. un 8.maijā no pulksten 9 Jelgavas pils parkā notiks kārtējās Stādu dienas, kurās varēs iegādāties Latvijā audzētu stādāmo materiālu, dekoratīvus elementus dārzam, augsnes bagātinātājus, dārza inventāru, kā arī saņemt profesionālu speciālistu konsultācijas. Pasākuma laikā varēs baudīt plašu kultūras programmu.          
 
Stādu dienām pieteikušies 150 dalībnieku. Pasākuma organizatori priekšroku ir devuši stādu tirgotājiem, taču varēs iegādāties arī dažādu materiālu dekoratīvus elementus un dārza keramiku, dažādu dārza tehniku un inventāru.
 
Pēc sniegiem bagātās ziemas, kas ir bojājis dārzu stādījumus, stādu tirgotāji sola bagātīgu augļu koku, ogu krūmu, kā arī skujeņu un citu dekoratīvo stādu klāstu.
 
Pasākuma laikā 7.maijā no pulksten 10.30 paredzēta plaša kultūras programma. Bērniem prieku sagādās „Annels” atrakcijas Pils saliņā, lielajiem – pašdarbnieku un Latvijas mākslinieku koncerts.  Savus priekšnesumus sniegs bērnu vokālais ansamblis „Rotiņa”, popgrupa „Lai skan”, tautas deju ansambļi „Lielupe”  un „Jaunība”. Muzicēs grupas „Lustīgais blūmīzers” un „Pilnmēness”.        
 
Pasākuma apmeklētāju ērtībai automašīnu stāvvieta atradīsies pļavā pretī Jelgavas pilij un autobraucēji aicināti sekot norādēm.
 
Stādu dienas organizē pašvaldības aģentūra „Kultūra” un Latvijas Lauksaimniecības universitāte ar Jelgavas pilsētas pašvaldības atbalstu.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā

Stādu dienas Jelgavā (Video)
Satiksmes organizācija un stāvvietas Stādu dienās