19.5 °C, 2.2 m/s, 78.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiProjektu iesniedzējiem un īstenotājiem jauna Rokasgrāmata
Projektu iesniedzējiem un īstenotājiem jauna Rokasgrāmata
29/04/2011

Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) Eiropas Savienības ( ES) Struktūrfondu informācijas centrā izdota jauna Rokasgrāmata, kas domāta projektu iesniedzējiem un īstenotājiem.

Savā ziņā to var uzlūkot kā atkārtotu, pirms vairāk nekā diviem gadiem klajā laistu izdevumu, taču tā saturs ir būtiski papildināts, aktualizējot pašreizējā plānošanas perioda pamatnostādnes. Tādējādi minētais izdevums būs savdabīgs palīgs projektu iesniedzējiem un īstenotājiem līdz pat 2013. gada beigām.

Aptuveni 120 lappušu biezajā Rokasgrāmatā apkopotā informācija par ES struktūrfondu atbalsta jomām dažādām organizācijām noderēs ikvienam projektu rakstītājam, jo tajā ir skaidroti ar fondu apguvi saistīti termini un to saturiskā jēga, tulkojot attiecīgos Ministru kabineta noteikumus vieglākā, katram saprotamā valodā. Lielu daļu no materiāliem veido tieši praktiskie ieteikumi projektu izveidē un īstenošanā, piedāvājot dažādu dokumentu paraugus par jau veiksmīgi ieviestiem Eiropas Sociālā fonda projektiem.

Grāmatas astoņu autoru kolektīvs cer, ka praktiskie ieteikumi tieši jaunajiem projektu iesniedzējiem visvairāk palīdzēs jau pirmajā reizē izveidot konkurētspējīgu projekta iesniegumu un, pēc tā apstiprināšanas, ieviešanas procesā novērsīs vienu otru citkārt novērotu pārpratumu.

Rokasgrāmatas iepriekšējais izdevums Informācijas centra klientu vidū bija visnotaļ pieprasīts un guva praktisku pielietojumu gan pašvaldību un nevalstisko organizāciju, gan uzņēmēju ikdienas darbā, kas saistīts ar budžeta plānošanu, iepirkumu procedūras organizēšanu un pārskatu gatavošanu. Savukārt studenti, kuri apgūst projektu vadības zinības, Rokasgrāmatu izmantoja arī kā savdabīgu mācību līdzekli. Tālab var prognozēt, ka arī jaunais, papildinātais izdevums, kas izdots vairāku tūkstošu eksemplāru lielā tirāžā, ātri vien nonāks ieinteresētu lietotāju rokās un sekmēs ES struktūrfondu naskāku apguvi Zemgalē.

Rokasgrāmata tapusi ar tehniskās palīdzības projekta „Zemgales plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centra darbības īstenošana” finansiālu atbalstu un to bez maksas var saņemt centra birojā Jelgavā, Uzvaras ielā 8 un Jēkabpils filiālē Jaunā ielā 31c, kā arī dažādos informatīvos pasākumos reģiona lielākajos attīstības centros.

Informācija sagatavota
Zemgales plānošanas reģionā