17.5 °C, 2.1 m/s, 82.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLielajā Talkā labiekārtos un sakops Jelgavu
Lielajā Talkā labiekārtos un sakops Jelgavu
28/04/2011

Foto: Ivars Veiliņš

Sestdien, 30. aprīlī, visā Latvijā notiks Lielā Talka. Šajā dienā Jelgavā talcinieki strādās četrdesmit četrās pilsētas vietās. Šī gada talkošanā Jelgavā uzsvars tiek likts uz teritoriju labiekārtošanu un jaunu apstādījumu veidošanu. Šogad talkai ir pieteikušās daudzas pilsētas iedzīvotāju grupas, organizācijas un kolektīvi.

Talka Jelgavā, tapāt kā citviet Latvijā, sāksies plkst. 9:00.

Maisus un cimdus talcinieki var saņemt SIA „Zemgales EKO” birojā Uzvaras ielā 8, Jelgavā. Izdalītie maisi atšķirsies no sadzīvē izmantotajiem. Lai piepildītie atkritumu maisi tiktu savākti, sava talkošanas vieta obligāti ir jāpiesaka „Zemgales EKO” pa tālruni 63023514 vai e-pastu .

Sašķirotus atkritumus iedzīvotāji bez maksas var nodot dalīto atkritumu savākšanas laukumos, kuri Lielās Talkas dienā strādās ierastajā darba laikā: Ganību ielā 84, Paula Lejiņa ielā 6 no pulksten 9:00 līdz 17:00 un Salnas ielā 20 – no pulksten 9:00 līdz 14:00.

Lielās Talkas organizatori aicina talkotājus būt apzinīgiem un uzmanīgiem – apģērbties atbilstoši laika apstākļiem, neaiztikt nezināmas izcelsmes ķīmiskus un bīstamos atkritumus un par tiem ziņot „Zemgales EKO”.

Spodrības mēnesis pilsētā turpināsies līdz 11.maijam. Šajā laikā pilsētas iedzīvotāji tiek aicināti sakopt apkārtējo vidi. Papildus tām, kas notiks Lielās Talkas dienā, divdesmit piecās vietās talkošana notiks jau pirms 30.aprīļa.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā