17.5 °C, 2.1 m/s, 82.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAmatu vidusskolā atklās renovēto mācību frizētavu
Amatu vidusskolā atklās renovēto mācību frizētavu
26/04/2011

Trešdien, 27. aprīlī, plkst. 11 Jelgavas Amatu vidusskolā paredzēts Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013. gadam līdzfinansētā projekta „Sadarbība mācību programmas kvalitātes uzlabošanā” noslēguma pasākums, kurā tiks svinīgi atklāta renovētā mācību frizētava un mācību klase, kā arī notiks projekta noslēguma konference.

Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013. gadam atbalstītā projekta ietvaros Jelgavas Amatu vidusskola kopā ar Klaipēdas šuvēju un biznesa servisa skolas speciālistiem izstrādāja sadarbības programmu, paredzot sadarbības iespējas starp abām mācību iestādēm 5 gadiem. Programmas mērķis ir izglītības, ekonomikas un kultūras sakaru attīstība, kas ietver sevī profesionālās izglītības programmas pilnveidošanu, iesaistīto skolu pedagogu, audzēkņu apmaiņas programmas, lai pilnveidotu teorētiskās un praktiskās zināšanas.

Projekta mērķis bija arī attīstīt arodizglītības programmu „Frizieru pakalpojumi”, kurā profesionālās iemaņas Jelgavas Amatu vidusskolā ik gadu 3 kursos apgūst 75 audzēkņi. Divu gadu laikā par projekta līdzekļiem Amatu vidusskolā renovētas frizieru mācību telpas un iegādāts aprīkojums praktiskajām nodarbībām. Līdz ar to projekts ļāvis būtiski uzlabot frizieru apmācības programmas saturu un kvalitāti, gan pārņemot citu valstu pieredzi, gan dažādojot apmācību formu.

Sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti ir izstrādāts 36 mācību stundu modulis „Kā uzsākt savu uzņēmējdarbību”. Tā ir jauna izglītības programmas daļa, kas palīdzēs skolas audzēkņiem apgūt uzņēmējdarbības uzsākšanas pamatus. Programmā iekļauts mācību materiāls pedagogam, mācību materiāls audzēkņiem, kā arī pārbaudes darbu un uzskates materiāli.

Jelgavas Amatu vidusskolā par projekta līdzekļiem ir izstrādāta mājas lapa www.javs.lv, kur mācību iestādes audzēkņi, viņu vecāki un pedagogi var iepazīties ar piedāvātajām mācību programmām un citām aktualitātēs, kas saistītas ar skolas mācību procesu un ārpus mācību darbu.

Projekta laikā tika organizēts pedagogu un izglītības jomas speciālistu pieredzes apmaiņas brauciens, kuru laikā mācībspēkiem bija iespēja iepazīties ar līdzīgu arodizglītības un profesionālo mācību iestāžu darbu Polijā, kā arī iepazīties ar Eiropas valstu profesionālo izglītības iestāžu sasniegumiem un pieredzi meistarības konkursā „Euroskills 2010” Lisabonā, Portugālē. Tāpat ir notikuši vairāki apmaiņas semināri, kuros labākie audzēkņi no abām skolām varēja salīdzināt savas profesionālās iemaņas, kā arī iegūt jaunas prasmes no nozares speciālistiem.

Arī turpmāk reizi gadā vienā no skolām tiks organizēts audzēkņu profesionālās meistarības konkurss, kā arī notiks prakses un apmaiņas mācību braucieni. Katras skolas frizieru audzēkņu labākie darbi veidos ceļojošo galeriju. Sadarbības programma paredz arī mācību ekskursijas uz atsevišķiem mūsdienīgiem un progresīviem frizieru saloniem Latvijā un Lietuvā.

Nākotnē plānots arī sasaistīt abu mācību iestāžu mājas lapas, kurās tiks ievietota informācija par profesionālajām novitātēm, testiem, konkursiem, projektiem, kā arī atsevišķu mācību priekšmetu e-studiju materiāli. Notiks arī meistarklases un tālākizglītības profesionālās pilnveides kursi audzēkņiem, interesentiem, praktizējošiem frizieriem.

Projekta kopējais budžets ir 257 615,72 EUR, tai skaitā 85% – ERAF piešķirtais līdzfinansējums. Projekts atbalstīts Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013. gadam ietvaros. Jelgavas Amatu vidusskolai atvēlēti 50% no minētās projekta summas, savukārt pārējā finansējuma daļa atvēlēta Klaipēdas šuvēju un biznesa servisa skolai, kurā plānots veikt līdzīgus uzlabojumus.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā