17.5 °C, 2.1 m/s, 82.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPieminēs Černobiļas avārijas upurus
Pieminēs Černobiļas avārijas upurus
26/04/2011

Ceturtdien, 28.aprīlī, pulksten 14 notiks Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem veltīts pasākums. Tajā tiks izteikta pateicība Jelgavas pilsētas, Jelgavas un Ozolnieku novadu iedzīvotājiem, kas piedalījās katastrofas seku likvidācijā.
 
Pasākums notiks Jelgavas novada domes aktu zālē (Pasta ielā 37). To jau sesto gadu pēc kārtas organizē Jelgavas pilsētas pašvaldība, Sabiedrības integrācijas pārvalde un Sociālo lietu pārvalde. Šogad pasākumā piedalīsies arī Ozolnieku novada sociālais dienests un Jelgavas novada sociālais dienests.
 
Atceres pasākumā katastrofas seku likvidētājus uzrunās visu trīs pašvaldību vadītāji, kā arī Baltkrievijas un Ukrainas vēstniecību Latvijā pārstāvji, kā arī Jelgavas invalīdu biedrība un Latvijas savienība „Černobiļa”.
 
AES avārijas Černobiļā, Ukrainā notika 1986.gada 26. aprīlī. No Latvijas avārijas seku likvidēšanas darbos piedalījās vairāk nekā 6000 iedzīvotāju. Radiācija ietekmēja un pasliktināja šo cilvēku veselību – vairāk nekā 3000 no viņiem piešķirta invaliditāte, vairāk nekā 900 ir miruši, un daudzi zaudējuši darbaspējas. Avārijas seku likvidēšanas darbos kopskaitā piedalījās ap 800 000 cilvēku no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas, Latvijas un citām valstīm.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā