15 °C, 0.7 m/s, 95.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiVējš Jelgavā būtiskus postījumus nav nodarījis, plūdu draudu nav
Vējš Jelgavā būtiskus postījumus nav nodarījis, plūdu draudu nav
08/04/2011

Piektdien, 8. aprīlī, pēc vakardienas lietus un naktī bijušā stiprā ziemeļrietumu virziena vēja Lielupē un Svētē ir notikušas ūdens līmeņa svārstības. Tās nav bīstamas un plūdu draudus nerada, jo upes ir brīvas no ledus un nevar veidoties ledus sablīvējumi. Stiprais vējš Jelgavā būtiskus postījumus nav nodarījis – nolūzis viens koks un sabojājies luksofors.
 

Piektdien pēc Meteoroloģiskā centra datiem ūdens līmenis Lielupē pie Jelgavas salīdzinot ar ceturtdienu ir paaugstinājies par 31 centimetru. Pie Mežotnes ūdens līmenis cēlies par 35 centimetriem, bet pie Kalnciema – par 37 centimetriem. Ūdens līmenis Jelgavā rāda atzīmi 1,49 centimetru atzīmi virs jūras līmeņa, kas normu pārsniedz par 89 centimetriem.
 

Detalizēta informācija par upju stāvokli meteo novērošanas punktos, Lielupes ūdens līmeni Jelgavā un plūdu bīstamības pakāpes – www.pilsetsaimnieciba.lv .
 

Atgādinām, ka par palīdzības nepieciešamību iedzīvotāji var informēt Pašvaldības operatīvās informācijas centra (POIC) diennakts dispečerdienestu pa tālruni 8787, pašvaldības policiju pa tālruni 63028550, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu pa tālruni 112 vai 01, Valsts policiju pa tālruni 02.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā