13.3 °C, 1.5 m/s, 91.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiCeļojošā izstāde „133 iespējas labākai dzīvei Latvijā” Jelgavā
Ceļojošā izstāde „133 iespējas labākai dzīvei Latvijā” Jelgavā
04/04/2011

Otrdien, 5.aprīlī plkst. 11.30 Jelgavā, Jelgavas reģionālajā Pieaugušo izglītības centrā tiks atklāta ceļojošā izstāde „133 iespējas labākai dzīvei Latvijā”. Sabiedrības integrācijas fonda īstenotā ceļojošā izstāde ar interaktīvas ekspozīcijas palīdzību trīs dienas informēs Zemgales plānošanas reģiona iedzīvotājus par nevalstisko organizāciju īstenotajiem projektiem, kas saņēmuši atbalstu Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta NVO (nevalstisko organizāciju) fonda programmas ietvaros.

Izstādes atklāšanā piedalīsies Sabiedrības integrācijas fonda pārstāvji, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis, nodibinājuma „Fonds Ziedot” vadītāja Rūta Dimanta un Zemgales novada nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji.

Līdzās audiovizuālajai ekspozīcijai 5. un 6. aprīlī notiks arī informatīvi semināri. „Īstenojot dažādas semināru programmas katrā plānošanas reģionā vēlamies sniegt detalizētāku ieskatu un analīzi par jau paveikto un uzzināt, kādas problēmas, vajadzības vai ierosinājumi ir NVO, plānojot jaunās projektu atbalsta programmas,” stāsta Alda Sebre, Sabiedrības integrācijas fonda Projektu konkursu nodaļas vadītāja.

Kopumā trīs grantu programmās (NVO kapacitātes stiprināšanas programmā, NVO darbības atbalsta programmā un NVO projektu programmā īstenoti 127 dažādu nevalstisko organizāciju 133 projekti.

Arī Zemgalē ikviens ir aicināts piedalīties „ideju sienas” veidošanā. Tā apkopo iedzīvotāju idejas, vīzijas, redzējumu par nevalstisko organizāciju lomu pilsoniski aktīvas sabiedrības veicināšanā, par to, kā nevalstiskās organizācijas var sniegt savu ieguldījumu valsts un pašvaldību jautājumu risināšanā, lai sniegtu reālu labumu katra indivīda dzīvē, valstī un sabiedrībā kopumā, kā arī veicināt līdz šim neaktīvo mērķa grupu iesaistīšanos nevalstisko organizāciju darbībā. Idejas tiks apkopotas noslēguma konferencē Rīgā, 29.aprīlī.

Izstādi veido Sabiedrības integrācijas fonds ar Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta atbalstu.

Informāciju sagatavoja
Jelena Jekimova,
Sabiedrības integrācijas fonda
Izstādes koordinatore