18.7 °C, 0.9 m/s, 83.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiDome pieņem jaunus kapsētu apsaimniekošanas noteikumus
Dome pieņem jaunus kapsētu apsaimniekošanas noteikumus
24/03/2011

Ceturtdien, 24. martā, Jelgavas pilsētas domes sēdē pieņemti jaunie „Jelgavas pilsētas kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi”, kas ir izstrādāti ar mērķi noregulēt Jelgavas pilsētas pašvaldības kapsētu darbību un uzturēšanu, nosakot kapavietu piešķiršanas, kopšanas un uzturēšanas kārtību, apbedīšanas kārtību, kapliču izmantošanas kārtību, kapsētu apsaimniekotāja un kapavietas uzturētāju tiesības un pienākumus.

Saistošo noteikumu piemērošanā privātpersonas var vērsties Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūrā „Pilsētsaimniecība” Saistošo noteikumu un paskaidrojuma raksta projekti ievietoti Jelgavas pilsētas pašvaldības mājas lapā www.jelgava.lv un JPPA Pilsētsaimniecība” mājas lapā www.pilsetsaimnieciba.lv.

Uz šo brīdi Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā ir 16 kapsētas un piemiņas vietas, no kurām 9 notiek mirušo apbedīšana. Īstenojot noteiktās funkcijas Jelgavas pilsētas pašvaldības kapsētu uzturēšanā pašvaldības aģentūra „Pilsētsaimniecība” līdz šim rīkojās saskaņā ar „Jelgavas kapsētu uzturēšanas noteikumiem”, kas apstiprināti 1996.gadā, neatbilst esošai situācijai un ir morāli novecojuši.

Jelgavas domes deputāti lēma par aizņēmumu Valsts kasē pašvaldības iesniegto un apstiprināto projektu priekšfinansējumam un līdzfinansējumam 1 207 308 latu apmērā uz 14 gadiem. Projekti saistīti ar energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem Sociālajā mājā O. Kalpaka ielā 9, Jelgavas Amatu vidusskolā, kur tiks arī modernizēts mācību aprīkojums un uzlabota infrastruktūra, vairākiem Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības projektiem, kas saistīti ar zinātnes un ražošanas sadarbības veicināšanu, kultūras un sporta dzīves pilnveidošanu Jelgavā un Šauļos.
 

Ar Jelgavas pilsētas domes lēmumu no 2011.gada 11.aprīļa līdz 11.maijam ir izsludināts „Spodrības mēnesi” un „Meža dienas”. Spodrības mēneša ietvaros pilsētas iedzīvotāji aicināti piedalīties arī Lielajā talkā 30. aprīlī.

 

Informāciju sagatavoja
Egita Veinberga
Preses sekretāre
Tel. 63005458; 22018370

www.jelgava.lv