18.7 °C, 0.9 m/s, 83.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUz Latvijas ZPD konferenci izvirzīti 25 Jelgavas skolēnu darbi
Uz Latvijas ZPD konferenci izvirzīti 25 Jelgavas skolēnu darbi
21/03/2011

17. martā Jelgavas reģionālajā Pieaugušo izglītības centrā notika Zemgales reģionālā skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konference – konkurss, kurā aizstāvēti 150 darbi. No tiem 37 pētījumus izstrādājuši Jelgavas skolēni. Latvijas 35. skolēnu zinātniskajā konferencē Rīgā tiks aizstāvēti 25 Jelgavas skolēnu izstrādātie darbi.

Kopā par konkursa laureātiem atzīti 67 darbi, kurus to autori no 15. līdz 17. aprīlim aizstāvēs konferencē Rīgā.

Zemgales reģionālajam konkursam šogad humanitāro, sociālo un dabas zinātņu ciklu 22 sekcijās kopā tika iesniegts 150 darbi no 18 novadiem un divām pilsētām Zemgalē, kā arī četriem Kurzemes novadiem. Visvairāk šogad pētītas tēmas, kas saistītas ar dabas zinātnēm, kopā 68 darbi. Savukārt humanitāro un sociālo zinātņu sekcijās prezentēti attiecīgi 50 un 33 darbu rezultāti. Reģionālajam konkursam iesūtīto zinātniski pētnieciskos darbus vērtēja un recenzēja 76 LLU dažādu katedru un fakultāšu mācībspēki 17 ekspertu komisijās.

Pēc darbu aizstāvēšanas skolēni apmeklēja Jelgavas pils muzeju, iepazinās ar universitātē piedāvātajām studiju programmām.

Visi Zemgales reģionālā konkursa dalībnieki saņēma ZPR Pateicības rakstus. Visiem konkursa laureātiem LLU rektors Juris Skujāns pasniedza apliecinājumu par tiesībām kļūt par studentu ārpus konkursa attiecīgajā studiju programmā. Savukārt pirmās vietas ieguvējam katrā sekcijā, ZPR pasniedza atzinības rakstu un dāvāja Lielo Latvijas enciklopēdiju.

Konkursu organizēja Jelgavas reģionālais Pieaugušo izglītības centrs (JRPIC), sadarbībā ar Zemgales Plānošanas reģionu (ZPR) un Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU).

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību sektorā