24.5 °C, 3 m/s, 51.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiNotiks skolēnu pētniecisko darbu reģionālā konference
Notiks skolēnu pētniecisko darbu reģionālā konference
14/03/2011

Ceturtdien, 17.martā, pulksten 10:00 Jelgavas reģionālajā Pieaugušo izglītības centrā, Svētes ielā 33 atklās vispārējās vidējās izglītības iestāžu skolēnu Zemgales reģionālo zinātnisko konferenci – konkursu. Tajā ar saviem zinātniski pētnieciskajiem darbiem piedalīsies reģiona vidusskolēni – pilsētu un novadu konkursu uzvarētāji.

Šādu pasākumu otro gadu organizē Jelgavas Reģionālais pieaugušo izglītības centrs (JRPIC) sadarbībā ar Zemgales Plānošanas reģionu (ZPR) un Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU). Konkursa mērķis ir palielināt skolēnu intelektuālo potenciālu un radošumu, veicināt zināšanu sabiedrības attīstību, rosināt skolēnus pievērsties studijām augstākās izglītības iestādēs un darbībai zinātnes laukā.

Zemgales reģionālajam konkursam pavisam šogad pieteikts 151 darbs 22 sekcijās no Jelgavas un Jēkabpils, kā arī no 20 novadu dažādām vidusskolām. Bez tam konkursā, līdzīgi kā pērn, būs pārstāvēti arī Engures, Jaunpils, Kandavas un Tukuma novada vietējā konkursa laureāti.

Reģionālajam konkursam iesūtīto zinātniski pētniecisko darbu vērtēšanā, kas jau sākusies, 17 ekspertu komisijās pavisam iesaistīti aptuveni 80 LLU dažādu fakultāšu un katedru mācību spēki, kuru uzdevums ir novērtēt gan darbu saturisko kvalitāti un noformējumu, gan skolēnu prasmes prezentēt pētījumā gūtos rezultātus.

Visvairāk – 68 darbi iesniegti dabaszinātņu sekcijās, 50 – humanitāro un 33 – sociālo zinātņu sekcijās. Tā kā atbilstīgi konkursa nolikumam vienam darbam drīkst būt arī vairāki autori, konkursa rīkotāji prognozē, ka pavisam reģionālajā konferencē – konkursā piedalīsies aptuveni 180 dalībnieku, bet visu notiekošo vēros arī prāvs skaits skolotāju un pašvaldību pārstāvju.

Konferences noslēgums LLU aulā sāksies pulksten 16. Notiks studentu mākslinieciskās pašdarbības kolektīvu koncerts un konkursa laureātu apbalvošana. Paziņos to Zemgales konkursa dalībnieku vārdus, kuri būs izvirzīti dalībai Latvijas Skolēnu zinātniskajā konferencē, kas aprīlī notiks Rīgā.

Informācija sagatavota
ZPR