24.5 °C, 3 m/s, 51.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiFrancijas liceja audzēkņi viesojas Jelgavā
Francijas liceja audzēkņi viesojas Jelgavā
09/03/2011

Šonedēļ Jelgavā viesojas Santas Dumontas liceja (Francija) pedagogi un audzēkņi, kas jau divus gadus ir Jelgavas Amatu vidusskolas sadarbības partneri. Trešdien, 9. martā, viesi no Francijas apmeklēja Jelgavas pilsētas domi un tikās ar domes priekšsēdētāja vietnieku Aigaru Rubli.
 

Astoņi Santas Dumontas liceja audzēkņi, kas apgūst zināšanas pavārmākslā un viesmīlībā, viņu pedagogi Jelgavā viesosies līdz 13. martam. Šajā laikā plānotas tikšanās ar Jelgavas Amatu vidusskolas pedagogiem un audzēkņiem, kopīgas praktiskās nodarbības pavāru un konditoru laboratorijās, mācību ekskursija uz maizes ceptuvi „Lāči”, uz restorānu Rīgā, uz Jelgavas kafejnīcu „Silva”, ekskursijas uz Rundāles pili, Sv. Trīsvienības baznīcas torņa apmeklējums, sadraudzības vakari ar Amatu skolas audzēkņiem, draudzības spēle volejbolā. 12. martā plānota noslēguma konference, kas notiks Sporta kompleksā „Zemgale”.

 Santas Dumontas licejs atrodas Saint-Cloud pilsētā Francijā. Ar Jelgavas Amatu vidusskolu noslēgts divu gadu sadarbības līgums Leonardo da Vinči projekta ietvaros. Līdz šim Amatu skolas audzēkņi bija viesojušies Francijā, strādājuši praksē Francijas ēdināšanas uzņēmumos, kur parādījuši labas zināšanas un iemaņas.
 

Informāciju sagatavoja
Egita Veinberga,
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Preses sekretāre
T. 63005458