24 °C, 2.3 m/s, 62.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiIespējams pietekties NATO samita simulācijas spēlei
Iespējams pietekties NATO samita simulācijas spēlei
07/03/2011

Jaunieši vecumā no 18 līdz 26 gadiem var pieteikties NATO samita simulācijas spēlei 2011 – Afganistāna 2014: NATO turpmākā loma reģiona stabilizācijā, kuru jau trešo gadu pēc kārtas organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar Latvijas Republika Ārlietu ministriju, kā arī ar Latvijas Republika Aizsardzības ministrijas, NATO Publiskās diplomātijas nodaļas un Konrada Adenauera Fonda atbalstu.
 

Simulācijas spēles mērķis ir veicināt jauniešu zināšanas un interesi par NATO un starptautiskās drošības un aizsardzības politikas jautājumiem, tādējādi sekmējot jaunās paaudzes politisko iesaistīšanos, neatkarīgu izpētes darbu, analīzes un erudīcijas spēju uzlabošanos, kā arī NATO politisko un militāro lēmumu pieņemšanas procesa izpratni.
 

Pieteikšanās NATO Samita simulācijas spelei sākas 28. februārī plkst. 9:00, un tajā var piedalīties ikviens Latvijas students un jaunietis vecumā no 18 līdz 26 gadiem, veidojot divu cilvēku komandu ar savu draugu, studiju biedru vai kolēģi. Komandai ir jāizstrādā un līdz 24.martam plkst. 16:00 uz abām e-pasta adresēm  un jānosūta analītiska eseja (līdz 8 000 zīmēm) par vienu no tēmām:

  • NATO un Krievija. Attiecību perspektīvas pēc Lisabona samita”;
  • „Pirātisms- jauns drošības izaicinājums un NATO loma tā apkarošanā”;
  • „NATO un „kodolbrīvas pasaules vīzija”

Pēc eseju izvērtēšanas 28 labākās komandas piedalīsies NATO samita simulācijā katra pārstāvot kādu NATO dalībvalsti. Simulācijā komandu darbu, aktivitāti, argumentāciju un uzvedību vērtēs ekspertu komisija, kas pēc simulācijas spēles beigām paziņos 6 labākās komandas, kuras attiecīgi iegūs sekojošas balvas:

  • Pirmo trīs vietu ieguvēji (6 personas) iegūs iespēju doties uz Beļģiju un viesoties NATO Galvenajā mītnē Briselē;
  • Nākamo trīs vietu ieguvēji saņems dāvanā vērtīgas grāmatas.

Vairāk informācija par konkursu LATO mājas lapā.

Informācija sagatavota
Latvijas Transatlantiskajā organizācijā