23.6 °C, 2.3 m/s, 63.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUzsāks Jelgavas pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam izstrādi
Uzsāks Jelgavas pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam izstrādi
24/02/2011

Ceturtdien, 24.februārī, notika Jelgavas pilsētas domes sēde, kurā tika atbalstīti grozījumi sociālo pabalstu piešķiršanas noteikumos, lemts par pilsētas attīstības programmas 2014. – 2020.gadam izstrādi un par vairāku projektu pieteikumu iesniegšanu.

Domes deputāti apstiprināja grozījumus Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošajos noteikumos Nr.89 ”Sociālo pabalstu piešķiršanas noteikumi”. Vairums grozījumu paredz redakcionālas izmaiņas. No noteikumiem svītrots punkts par pabalstu pilsētas sabiedriskā transporta mēnešbiļetes apmaksāšanai 50% apmērā no mēnešbiļetes cenas pilsētā deklarētājiem pedagogiem. Šis pabalsta veids atcelts mazā pieprasījuma dēļ.
 
Dome pieņēma lēmumu, kas paredz uzsākt Jelgavas pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam izstrādi. Attīstības programmas izstrādes uzdevumi: definēt pilsētas vidēja termiņa stratēģiskos uzstādījumus un rīcību kopumu, finanšu resursus un atbildīgos izpildītājus to īstenošanai; izvērtēt un ņemt vērā Zemgales plānošanas reģiona spēkā esošos teritorijas attīstības plānošanas dokumentus, Jelgavas pilsētas teritorijas plānojumu 2009.-2020.gadam un to vietējo pašvaldību spēkā esošus teritorijas attīstības plānošanas dokumentus, ar kurām robežojas Jelgavas pilsēta; izstrādājot attīstības programmu, apzināt un ņemt vērā iepriekš izstrādātos Jelgavas plānošanas dokumentus, jau uzsāktos un ieplānotos infrastruktūras projektus; nodrošināt sabiedrības pārstāvju līdzdalību attīstības programmas izstrādē, veicot iedzīvotāju anketēšanu, iesaistot darba grupās un sabiedriskajās apspriedēs.
 
Jelgavas pilsētas pašvaldība iesniegs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izsludinātajā Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklātajā konkursā divu projekta iesniegumus:

  • Par Jelgavas 1.ģimnāzijas rekonstrukcija pēc zema enerģijas patēriņa principiem, projekta kopējās izmaksas ir Ls 937 500 t.sk. Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējums – Ls 750 000 (80%), Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums – Ls 187 500 (20%);
  • Par pirmsskolas izglītības iestādes „Sprīdītis” rekonstrukcija pēc zema enerģijas patēriņa principiem”, projekta kopējās izmaksas ir Ls 494 222, t.sk. Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējums – Ls 395 377,60 (80%), Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums – Ls 98 844,40 (20%).

Projektos paredzētas šāda aktivitātes: logu un durvju nomaiņa; norobežojošo konstrukciju siltināšana; ventilācijas sistēmas ar rekuperāciju izbūve; iekšējās siltumapgādes sistēmas rekonstrukcija.

Jelgavas pilsētas domes sēdē tika apstiprināts Jelgavas pilsētas domes Apbalvojumu nolikums. Tasnosaka Jelgavas pilsētas domes apbalvojumu veidus, to piešķiršanas un pasniegšanas kārtību. Pilsētas apbalvojumi ir Goda zīme, Goda raksts un Pateicības raksts.
Apbalvojumudibināšanas mērķis ir novērtēt un izteiktatzinību fiziskām, juridiskām personām un kolektīviem par nopelniem Jelgavas pilsētas attīstībā un Jelgavas pilsētas vārda popularizēšanā. Nopelni, par kuriem piešķirami Apbalvojumi, ir pilsoniskā aktivitāte, augsta profesionālā meistarība, mūža ieguldījums un varonība ekstremālās situācijās.
 
 
Informāciju sagatavoja
Līga Klismeta
Preses sekretāre
Tel. 63005558

Saistītie raksti:
Jelgavas pilsētas 2011.gada budžeta prioritātes – izglītība un sociālā joma