15.2 °C, 2.8 m/s, 88.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAtklās Pašvaldības operatīvās informācijas centru
Atklās Pašvaldības operatīvās informācijas centru
05/02/2011

Otrdien, 8.februārī, Jelgavā, Sarmas ielā 4 tiks atklāts Pašvaldības operatīvās informācijas centrs (POIC), kas nodrošina iespēju iegūt operatīvu un kvalitatīvu informāciju, tā palīdzot risināt ikdienas problēmas pilsētā un pieņemt lēmumus ārkārtas situācijās.

POIC uzdevums ir uzturēt civilai aizsardzībai nozīmīgu informāciju un ar to nodrošināt operatīvos un citus katastrofu pārvaldīšanā iesaistītos dienestus, kā arī ārkārtas situāciju gadījumā piedalīties iedzīvotāju apziņošanā.

POIC ietver Krīzes situāciju novēršanas vadības centru, Pašvaldība policijas operatīvo nodaļu, dispečerdienestu un satiksmes vadības centru.

POIC sistēmām ir divi režīmi. Ikdienas režīms Jelgavā jau sekmīgi tiek izmantots, veicot ielu krustojumu, publisko teritoriju un objektu videonovērošanas sistēmu, kā arī ģeogrāfiskās pozicionēšanas sistēmu. Ārkārtas režīmā tiks izmantotas visas minētās sistēmas kopā ar specifiskām civilās aizsardzības programmām.

Vienots Civilās aizsardzības plāns Jelgavas pilsētai, Jelgavas un Ozolnieku novadam, kā arī tuvējiem kaimiņiem Lietuvā – Šauļu pašvaldībai tika izstrādāts projekta „Pārrobežu sadarbības iniciatīva riska vadības sistēmas veidošanai Latvijas un Lietuvas kaimiņu reģionos II” (CBRM – II) ietvaros un bija galvenā projekta aktivitāte.

Centra atklāšanā plānota Civilās aizsardzības plāna prezentācija un iepazīšanās ar POIC darbu.

Projekts „Pārrobežu sadarbības iniciatīva riska vadības sistēmas veidošanai Latvijas un Lietuvas kaimiņu reģionos II” (CBRM – II) tiek realizēts Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013. gadam ietvaros. Projekta mērķis ir uzlabot riska vadības un ārkārtas situācijas pakalpojumu pieejamību Latvijas – Lietuvas pārrobežas teritorijās.

Jelgavas pilsētas dome sadarbībā ar vairākiem partneriem projektu realizāciju uzsāka 2009.gada martā. Projektā ir iesaistītas Jelgavas un Ozolnieku novada pašvaldības, Šauļu pašvaldība, Latvijas VUGD un Lietuvas VUGD. Projekta (CBRM – II) kopējais budžets ir EUR 1 779 314,00. No šīs summas EUR 1 512 416,90 ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējums un projekta partneru – pašvaldību un valsts līdzfinansējums ir EUR 266 897,70. 


Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā

www.jelgava.lv