13.8 °C, 2.3 m/s, 90.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas izglītības iestādēm dāvinās grāmatas un disku par Jelgavas vēsturi
Jelgavas izglītības iestādēm dāvinās grāmatas un disku par Jelgavas vēsturi
26/01/2011

Ceturtdien, 27.janvārī, Svētās Trīsvienības baznīcas torņa Konferenču zālē Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš pilsētas izglītības iestāžu vadītājiem pasniegs grāmatas akcijas „Draudzīgais aicinājums” ietvaros.

Izzinošas grāmatas saņems 38 Jelgavas skolas un bērnudārzi. Visas izglītības iestādes saņems izdevumu „Senā Jelgava” un disku ar 15 minūšu garu videofilmu „Jelgavas vecpilsētas bruģakmens stāsts”, kas saistoši stāsta par Jelgavas vecpilsētas vēsturi.

Bērnudārzi savas bibliotēkas vēl papildinās ar Bērnu dzejas antoloģiju „Bērniem skaitāmi dzejoļi”. Grāmatā ir 376 dzejoļi, kuri sakārtoti tematiskās nodaļās un ir bērniem viegli iemācāmi.

Pamatskolām tiks pasniegta Viestura Granta ilustrētā grāmata „Latviešu tautas skaistākās teikas”. Vidusskolām un ģimnāzijām tiks dāvināta Mājturības enciklopēdija „Zelta padomu grāmata”.

Izglītības iestādēm pasniegtās grāmatas pašvaldība ir iegādājusies par 898,49 latiem.

„Draudzīgo aicinājumu” 1935. gadā aizsāka bijušais Valsts prezidents Kārlis Ulmanis. Tā mērķis ir aicināt ikvienu atcerēties savu bijušo skolu un dāvināt tai grāmatas, mākslas priekšmetus vai ziedot līdzekļus.

Jelgavas pilsētas dome izglītības iestādēm grāmatas dāvina jau desmito gadu pēc kārtas.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā