13.8 °C, 2.3 m/s, 90.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiStudenti pašvaldībā prezentē paveikto
Studenti pašvaldībā prezentē paveikto
24/01/2011

FOTO: Ivars Veiliņš

20.janvārī Latvijas Lauksaimniecības universitātes Lauku inženieru fakultātes teritorijplānošanas kursa studenti pilsētas pašvaldībā prezentēja savu redzējumu par Jelgavas centra attīstību. Ar studentu paveikto iepazinās Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilis Ļevčenoks, Attīstības un pilsētplānošanas pārvaldes vadītāja Gunita Osīte un pašvaldības speciālisti.

Studenti savās prezentācijās akcentēja galvenās problēmas un piedāvāja savus risinājumus. Viņuprāt pilsētas centrā nepietiek transporta stāvlaukumu, apbūve noveco un nav sakārtoti iekšpagalmi, pilsētas centrā vēl būtu nepieciešams iekārtot bērnu rotaļu laukumus. Savos risinājumos studenti piedāvā izbūvēt pazemes autostāvvietas, sakārtot vidi, modernizējot vai paslēpjot atkritumu savākšanas vietas, ar dažādu materiālu sienām vai dzīvžogiem atdalot dzīvojamos kvartālus no ielām.

Pirmais jautājums, kuru studentiem uzdeva V.Ļevčenoks, bija par to, vai izstrādājot darbus studenti ir ņēmuši vērā zemes īpašumu piederību. Savukārt vērtējot jauniešu paveikto, G.Osīte atzīst, ka viņu pārsteidza studentu ierosinājumi veidot jaunu apbūvi, veidojot noslēgtus kvartālus. Pašvaldības ainavu arhitekts Andrejs Lomakins, norāda, ka studentu pētījumi kārtējo reizi atgādināja par problēmu, ko pašvaldība lieliski apzinās – jāsakārto daudzdzīvokļu māju pagalmi un jāierīko bērnu laukumi. Kopumā pašvaldības speciālisti bija apmierināti ar studentu darbu un atzina, ka tas ir devis vielu pārdomām.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā