14.9 °C, 2.3 m/s, 88.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiCīkstoņi Jelgavā gatavojas Latvijas čempionātam
Cīkstoņi Jelgavā gatavojas Latvijas čempionātam
18/01/2011

15. janvārī Jelgavas novada sporta centrā notika brīvās cīņas meistarsacīkstes pieaugušajiem, kas pulcēja ap četrdesmit pieaugušos cīkstoņus. Šīs sacīkstes bija labs pārbaudījums sportistiem pirms gaidāmā Latvijas čempionāta, kas Janvāra beigās notiks Liepājā.

Jelgavas Cīņas sporta veidu centru šajās meistarsacīkstēs, kas piesaistīja vairākus Latvijas vadošos cīkstoņus, pārstāvēja trīs sportisti: Tomass Mateiko svara kategorijā  līdz 66 kg., Ivars Drupa līdz 74 kg. un Antons Staričenko līdz 120 kg.

Tikko pilngadību sasniegušais Tomass Mateiko uz paklāja izgāja pirmais un pirmajā cīņā izcīnīja uzvaru abos periodos ar 2:0 un 3:0. Pusfinālā pret Latvijas izlases sportistu Andreju Vasiļjevu no V.Freidenfelda cīņas sporta skolas T. Mateiko cīņā piedzīvoja zaudējumu 0:4, 0:6, kas deva iespēju cīnīties par bronzas godalgu pret Kr. Kundziņas sporta skolas audzēkni Edgaru Spuriņu, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 0:4, 0:7 un rezultātā izcīnīta piektā vieta no desmit cīkstoņiem.

Toties Ivars Drupa aizvadītajās trīs cīņas izcīnīja pārliecinošas uzvaras ar ievērojamu punktu starpību, kā rezultātā Ivaram  zelts un sacensību labākā cīkstoņa kauss. Smagāko vīru konkurencē pārāks par saviem konkurentiem bija Antons Staričenko, kurš pirmajā cīņā ar 1:0 un 3:2 uzvarēja Dmitriju Mihailovu no Kr. Kundziņa cīņas sporta skolas, bet cīņā par zeltu ar 2:0 un 4:0 pieveica  tās pašas skolas audzēkni Sergeju Mišinu. Sacensību izskaņā Antons Staričenko saņēma Jelgavas novada sporta centra specbalvu.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā