16.4 °C, 2.4 m/s, 85.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā notiks 13. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls
Jelgavā notiks 13. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls
12/01/2011

Trīspadsmito reizi Jelgavas Dome, pašvaldības aģentūra „Kultūra” ar SEB bankas atbalstu aicina uz Starptautisko Ledus skulptūru festivālu Jelgavā, kas notiks 2011. gadā no 11. līdz 13. februārim. Paralēli festivāla skulptūru ekspozīcijai būs apskatāma Baltijā garākās sniega skulptūras, vairāki ledus bāri, notiks ledus un sniega aktivitātes bērniem, plašas koncertprogrammas, izrādes bērniem un skulptūru spīdēšanas šovi.

Šogad festivāls pulcēs 26 pasaulē atzītus tēlniekus un māksliniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Nīderlandes, Francijas, Bulgārijas, Ukrainas, Ungārijas, Somijas, Īrijas, Lielbritānijas, kuri veidos ledus un sniega mākslas darbus par tēmu „Mana reliģija – brīvība!”. Festivāla konkursa darbos tiks izmantotas 40 tonnas kristāldzidra mākslīgi saldēta ledus. Paralēli festivāla skulptūru ekspozīcijai būs apskatāma Baltijā garākās sniega skulptūras, vairāki ledus bāri, notiks ledus un sniega aktivitātes bērniem, plašas koncertprogrammas, izrādes bērniem, skulptūru spīdēšanas šovi, u.c.

Jelgavas ledus festivāla atlases konkursam bija pieteikušies 54 pretendenti no 17 valstīm. Žūrijas komisija, izvērtējot skices, katra mākslinieka spējas un pieredzes bagāžu, izvēlējās 26 mākslinieku darbus. Pirmo reizi festivālā piedalīsies mākslinieku komanda no Jakutijas, kura Magadanā notiekošajā festivālā „Magadanas kristāls” divus gadus pēc kārtas Latvijas komandu (K.Īle un M.Buškevics) atstāja 2. vietā. Festivāla dalībnieki Jelgavā ieradīsies un darbu pie savām skulptūrām sāks 6. februārī.

Festivāla ideja ir Latvijā brīvi pieejama materiāla transformācija mākslas objektu formā, kas apvieno arhitektūru, tēlniecību un vides dizainu, un tas ir vienīgais starptautiska mēroga ledus skulptūru festivāls Baltijā. Jau vairākus gadus ledus skulptūru festivāls ir apmeklētākais ziemas sezonas pasākums Zemgalē, ik gadu to apmeklē vairāk kā 40 000 interesentu.

Skatītājiem mākslinieku veikums no ledus būs apskatāms no 11. līdz 13. februārim Jelgavā Uzvaras parkā. Pēc festivāla noslēguma pasākumiem labvēlīgu laika apstākļu gadījumā skulptūras Uzvaras parkā būs apskatāmas līdz 20. februārim.

Vairāk informāciju meklējiet Ledus skulptūru festivāla mājas lapā www.icelv.lv .

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Aģentūrā „Kultūra”

Saistītie raksti: Jelgavas ledus tēlnieki Ķīnā izcīna pasaules čempionu titulu