19.6 °C, 2.2 m/s, 83 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiDāvanas papildina Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas krājumu
Dāvanas papildina Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas krājumu
30/12/2010

Gada nogalē klajā nākuši un Jelgavas Zinātniskajai bibliotēkai uzdāvināti vairāki vērtīgi izdevumi, kas saistīti ar Jelgavu un tās ļaudīm.

Grāmata “Senā Jelgava”, kuras sastādītāja ir mākslas zinātniece Elita Grosmane, ir plaša autoru loka īpaši atlasītu tekstu un materiālu apkopojums par šo zudušo pilsētu kā kultūrvēsturisku parādību visās tās izpausmēs. Apjomīgā, vairāk nekā 300 lappušu biezā grāmata ar unikāliem attēliem aptver laika posmu no 16.gs. līdz Otrā pasaules kara beigām.

Grāmata “Jelgavai azotē” veltīta Jelgavas mākslinieku organizācijas 40. gadadienai. Tajā dots ieskats par māksliniekiem, kuri laikā no 1970. gada strādājuši vai joprojām strādā mūsu pilsētā. Grāmatā publicētas īsas mākslinieku biogrāfijas un reproducēti viņu darbi.

Vēsturnieka Andra Tomašūna sastādītajā grāmatā “Jāņa Bisenieka fonds, 2004-2009” apkopots plašs vēsturisks materiāls par ievērojamo latviešu uzņēmēju un sabiedrisko darbinieku Jāni Bisenieku, par Jāņa Bisenieka fonda dibināšanu un piecu gadu darbību. Grāmata izdota 500 eksemplāros un pieejama visās Jelgavas pilsētas un vairākās novada bibliotēkās.

Decembrī Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte aicināja Latvijas uzņēmējus un iedzīvotājus iesaistīties labdarības akcijā Dāvini abonementu bibliotēkai! Akcijas ietvaros Jelgavas Zinātniskajai bibliotēkai uzdāvināts žurnāla RĪGAS LAIKS abonements 2011.gadam, bet Sarmīte Ēlerte savā un bankas Citadele vārdā dāvina žurnāla FORBES abonementu.

Pateicamies visiem dāvinātājiem!

Informācija sagatavota
Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā