23.2 °C, 2.6 m/s, 60.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPirmajās pusfinālu spēlēs uzvar “Valauto” un “Doks”
Pirmajās pusfinālu spēlēs uzvar “Valauto” un “Doks”
13/12/2010

LLU sporta namā 12.decembrī norisinājās Jelgavas Sporta servisa centra (SSC) kausa izcīņas basketbolā vīriešiem pirmās pusfināla spēles. Dienas pirmajā mačā “Valauto” sagrāva “Salaspils” komandu ar 91:52. Savukārt otrajā pārī notika krietni spraigāka cīņa. “Doks” tikai pēdējā ceturtdaļā spēja atrauties rezultātā un uzvarēja “Mad Dogs” ar 86:77.

“Valauto” uz pusfināla spēli bija sapulcinājuši teju optimālāko sastāvu, kas izpaudās arī laukumā. Jau pēc nospēlētajām 10 minūtēm rezultāts uz tablo liecināja par labu jelgavniekiem – 28:12. Arī iesaistoties laukumā rezervistiem, “Valauto” basketbolisti turēja augstu spēles tempu un turpināja palielināt pārsvaru, izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru ar 91:52. Uzvarētāju labā 27 punktus guva (no tiem 18p. ar tālmetieniem) Andris Justovičs, bet Raimonda Elbakjana kontā 19 punkti. “Salaspils” sastāvā visvairāk punktus guva Guntars Miķelsons – 13.
 

Otrais pusfināls bija acīm tīkamāks un spraigāks. Regulāra vadības maiņa, asa spēle gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Neviena no komandām negrasījās padoties. Par labu “Dokiem” nospēlēja garā rezervistu soliņa faktors. Rīdzinieki ieradušies uz spēli piecu spēlētāju sastāvā līdz mača izskaņai nespēja turēt augstu spēles tempu. Ieguvuši gandrīz vairāk nekā 10 punktu pārsvaru jelgavnieki spēja to noturēt līdz mača beigām, svinot uzvaru ar 86:77. Uzvarētāju sastāvā 20 un vairāk punktus guva trīs basketbolisti – Kristaps Vereščagins, Armands Seņkāns un Jānis Līcītis. Zaudētājiem 22 punkti Edgara Vecuma rēķinā.

18.decembrī komandas tiksies otro reizi, jo finālisti tiek noskaidroti divu spēļu summā. Savukārt finālspēle par Jelgavas SSC kausu paredzēta 19.decembrī plkst. 17.30 LLU sporta nama zālē.

Informāciju sagatavoja
Jānis Tiltiņš
portāla pilsetascempis.ucoz.lv redaktors