20 °C, 2.4 m/s, 74.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā izveidots jauns tūrisma objekts
Jelgavā izveidots jauns tūrisma objekts
02/12/2010

Līdz ar ES struktūrfondu līdzfinansētā projekta „Jelgavas vecpilsētas atjaunošana un pielāgošana tūrisma attīstībai” realizāciju Jelgavas pilsēta kļuvusi par vienu tūrisma apskates objektu bagātāka. Turpmāk jelgavnieki un pilsētas viesi, apmeklējot saglabāto un renovēto vecās Jelgavas daļu, varēs staigāt ne tikai pa atjaunotajām bruģa ieliņām, bet arī iegūt informāciju par tās vēsturi un citiem tūrisma objektiem pilsētā.

Projekta „Jelgavas vecpilsētas atjaunošana un pielāgošana tūrisma attīstībai” realizācija ne tikai ļāvusi saglabāt daļiņu no kara laikā izpostītās vecās pilsētas, bet arī izveidot informatīvos materiālus par vēsturi un interesantām apskates vietām pilsētā, izbūvēt infrastruktūru iedzīvotāju labklājībai. Staigājot pa informācijas stendā piedāvāto vecpilsētas apskates maršrutu, interesenti var apmeklēt mākslas galeriju un ieturēt maltīti vecpilsētas kafejnīcā.

Pēc ielu posmu rekonstrukciju un labiekārtošanas darbiem projekta pēdējā posmā tapis informatīvais stends un 6 informācijas planšetes. Vecpilsētā uzstādītais informatīvais stends atspoguļo tūrisma objektus Jelgavā, savukārt planšetēs apkopota unikāla informācija par Jelgavu dažādos laika periodos, kā arī ieteikts maršruts pa rekonstruēto ielu rajonu, piedāvājot pilsētniekiem un viesiem jaunu tūrisma objektu – Jelgavas vecpilsēta.

Tāpat projekta ietvaros ir tapusi piecpadsmit minūšu gara videofilma „Jelgavas vecpilsētas bruģakmens stāsts”, kas interesanti un saistoši stāsta par Jelgavas vecpilsētas vēsturi.
Projekta realizētāji strādā pie informatīvo bukletu izstrādes, kas stāstīs par Jelgavas pilsētas vēsturisko koka arhitektūru. Visus projektā paredzētos darbus plānots pabeigt līdz decembrim.
Līdz šim projekta ietvaros divu gadu laikā Jelgavā ir rekonstruētas Vecpilsētas iela posmā no Dobeles ielas līdz Kr. Barona ielai, Kr. Barona iela posmā no J.Asara ielas līdz Vecpilsētas ielai un Jāņa Asara iela posmā no Vecpilsētas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai. Darbu gaitā tika atjaunotas ielu braucamās daļas un ietves, saglabājot bruģakmens segumu, kopumā uzstādītas laternas un soliņi, sakārtota lietus ūdens kanalizācija un ierīkota sakaru kabeļu kanalizācija. Dobeles un Vecpilsētas ielu krustojumā novietota vēsturisko Dobeles vārtu piemiņas zīme. Visi minētie ielu posmi tiek atjaunoti kompozicionāli vienotā stilā, tādējādi uzsverot Jelgavas vecpilsētas vēsturisko noskaņu.
 

Projektu kopumā plānots īstenot līdz 2010. gada 31. decembrim. Kopējais projekta finansējums ir 288347,63 LVL, no kuriem 216260,72 LVL ir ERAF līdzfinansējums un 72086,91 LVL – nacionālais finansējums, savukārt 63436,48 LVL – pašvaldības līdzfinansējums.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā